banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Avukatlara Büyükşehir'i tartıştılar



İçilen çorbalardan sonra Av.Lamih Çelik tarafından Şanlıurfa’nın büyükşehir olması ile ilgili katılımcılara bilgi verildi. Sohbet şeklinde geçen bilgilendirmede kahvaltıya katılan avukatlar faydalı bir sohbet olduğunu söylediler.

Dernek başkanı avukat Reşit Yaşar tarafından katılımcılara dernek faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Yaşar, yaptığı açıklamada: "2007 yılında kurulan derneğimiz, tüzüğünde geçen amaçları gerçekleştirmeyle ilgili faaliyetlerine devem etmektedir. Biliyorsunuz amaçlarımızdan biri de ‘tüm hukukçuların tanışıp dayanışmalarını sağlamak’tır. Bu amaçla belli aralıklarla kahvaltılı programlar düzenliyoruz. Bu kahvaltılı programlarda hukukçuların tanışmalarını, birbirlerini daha iyi tanımalarını, kaynaşmalarını sağlamak ve bu arada da katılımcıların özellikle mevzuatla ilgili bilgilenmelerini hedefliyoruz. Bu ayki çorbada da Lamih Bey bizi Şanlıurfa’nın büyükşehir yapılmasıyla ilgili bizleri bilgilendirdi. Kendisine teşekkür ederim.  Tüzüğümüzde  ‘başarılı hukuk fakültesi öğrencilerine burs vererek onları teşvik etmek ve kaliteli hukukçuların yetişmesi için katkıda bulunmak’ amacının gerçekleştirilmesi ile ilgili olarak 2012-2013 eğitim-öğretim sezonunda HADER HUKUKÇULARI DESTEKLİYOR sloganıyla Şanlıurfalı 5 hukuk fakültesi öğrencisine burs vermeye başladık. Bu burslarımız senede 10 ay verilecek olup önümüzdeki senelerde arttırarak vermeye devam edeceğiz İnşaallah. Bu kadar hukukçuyu bir arada görmüşken yeni anayasa yapılması çalışmalarının çok ağır gidiyor olmasının üzüntüsünü duyduğumu belirtmek isterim. Ülkemizin ve özelde yöremizin birçok probleminin kaynağının mevcut anayasa olduğu herkesin malumudur. T.B.M.M de grubu bulunan tüm partilere bu konu da ciddi sorumluluk düşmektedir. Derneğimiz de bu manada yeni anayasada olması gereken temel ilkelerle ilgili notu TBMM ye iletmiş olup ayrıca elden de derneğimizi ziyaret eden iktidar partisi vekili sayın Mahmut Kaçar’a da verilmiştir" Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.