banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Cenk Mardin Haliliye

Atanamayan öğretmenler Ankara yolunda

Diyarbakır’da atamaları yapılmayan bir grup öğretmen, seslerini duyurabilmek için Ankara’ya doğru yola çıktı. Diyarbakır-Şanlıurfa yolu üzerinde toplanan öğretmenler, saat 17.30’da, karayolu üzerinden Ankara’ya hareket etti.

Grup adına açıklama yapan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ercan Koyuncu, Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı önünde basın açıklamaları yapacaklarını dile getirdi.

Öğretmenlere yeteri kadar önem verilmediğini savunan Koyuncu, “Öğretmen atamaları çok az yapılıyor. Türkiye’de cüzi ücretle çalışan 60 bin ücretli öğretmen var. Bazıları da öğretmen vasfı kazanmamış durumdadır. Sümerolog arkeolog, sinema ve su ürünleri bölümünü bitirmiş insanlar ne yazık ki okullarda ders veriyorlar. Atamalarda sınıf öğretmenlerine öncelik veriliyor. Hükümetin atama konusunda adaletli davranmasını istiyoruz. Mağdur öğretmenlerin sesini duyurmak için buradayız.”dedi.

Koyuncu, “Ankara’da başka illerden gelen öğretmenlerle birlikte Kurtuluş Parkı’nda toplanıp eylemlerimizi yapacağız. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacağız. Çevre illerden arkadaşlarla birlikte toplanıp sesimizi duyurmak istiyoruz. Türkiye’de geneli atanamayan tüm öğretmenlerin sesini duyurmaya çalışıyoruz.  Artık sesimiz duyulsun.” ifadelerini kullandı. (Ali Fidancı/M.Sıddık Furkan-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.