Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_hnh861hila0spg9448qmujm677, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Ağrı Valisi, Kariyer Günlerinde öğrencilerle buluştu haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Ağrı Valisi, Kariyer Günlerinde öğrencilerle buluştu

Kredi ve Yurtlar Kurumu Ağrı Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğinde konuşan Vali Musa Işın, öğrencilerin hata yapmaktan uzak durması gerektiğini belirterek, hatalardan uzak durulması gerektiğini ve bazı hataların ölüm gibi olduğunu hatırlattı.

Karşılıklı sohbet havasında geçen programda, öğrencilere özgeçmişi ile ilgili bilgiler vererek konuşmasına başlayan  Vali Işın, öğrencilere saygı ve hoşgörü içerisinde soracakları tüm sorulara cevap vereceğini ifade etti.

Öğrenciler tarafından sorulan tüm sorulara içten ve samimi bir şekilde cevap veren Vali Işın, programda öğrencilerin sorunlarını dinledi.

Türkiye’nin gelişmesi ve büyümesiyle birlikte düşmanlarının da arttığını ifade eden Vali Işın, "Devletimiz şu anda kendi bölgesinde zengin, mureffeh bir ülke durumundadır. Etrafımıza baktığımız zaman bütün komşularımız Ortadoğu, Suriye, Irak hatta daha ötelere baktığımızda Afganistan, Pakistan, Mısır gibi ülkeler büyük bir kargaşa hatta bir kısmında iç savaş var. Hatta bir kısmında devlet otoritesi dahi yoktur. Ama Türkiye son 10 yılda çok büyük bir sıçrama kaydetti, büyük mesafeler aldı. Biraz önce bahsettiğim gibi tüketim kalıpları değişmiştir. Tüketim miktarları artmıştır. İnsanların dün çok lüks olarak gördüğü şeyler, artık lüks olmaktan çıkmıştır. Dolayısıyla geldiğimiz nokta itibariyle Ülkemizin iyi bir noktada olması maalesef bizim düşmanlarımızı  da arttırmıştır." dedi.

Programın sonlarına doğru öğrencilere nasihatler veren  Vali  Işın, "Biz bir terör belasını yaşıyoruz. Maalesef gençlerimizin bir kısmı bunlara heves ediyor. Geleceğini düşünmeden, tasavvur etmeden bunların peşine takılabilmektedir. Geçen yıl üniversitenizden 10 öğrenci birden, dağa gitti. Bunlar ikinci sınıf öğrencileriydi. Bunlar 2 yıl sonra bitirdikleri takdirde öğretmen olarak başlayacaklardı. Ama bunlar geleceklerini, hayatlarını kararttılar. Hiçbir şey sizi maceraya sürüklemesin. Hiçbir şekilde ütopyaya, hayallere kapılmayın. Geleceğinizi kaybettiğiniz takdirde hiç bir şey geri getirmeyecektir. Sahip olduğunuz hayalleriniz yıkıldığı takdirde bir daha o hayallerinizi kuramayabilirsiniz. Bazen insan öyle yanlışlar yapar ki, o yanlışların telafisi  mümkün değildir. Bazı hatalar vardır ki, aynı ölüm gibidir. Yaşarsınız ama hayatınızı karartır. Dolayısıyla sakın sakın geleceğinizi karartacak maceralardan uzak durun, kötü arkadaşlardan uzak durun. İdeolojik kamplaşma ve kutuplaşmalardan uzak durun. Siz bir sefer yaşayacaksınız. İkinci bir sefer yaşama şansınız yok. Hepimiz öyleyiz. İnsanların gençlik hevesleri olabilir. Tutkuları olabilir, hayalleri olabilir bunları yönlendirmek sizin elinizdedir." şeklinde konuştu.

Öğrencilere, anne ve babalarını üzecek hareketlerden uzak durmaları gerektiğini ifade eden Vali Işın, "Anneniz, babanız iyi bir eğitim alabilesiniz diye sizi buraya göndermiştir. Onlar, benim kızım, oğlum üniversitededir, yurdundadır diye düşünüyorlar.  Eğitime göndermişimdir, para gönderiyorum. İşte benim kızım, oğlum 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl sonra okuyup gelecek, kendi geleceğini kuracak. Lütfen onların o güzel hayallerini yıkmayınız. Anne babanızı üzmeyiniz. Çünkü siz kendinize kötülük ettiğinizde onları çok üzersiniz. Onlar şu an yemiyor size yediriyor, içmiyor size içiriyor, giymiyor size giydiriyor. Aç kalsa da size para gönderiyor. Lütfen onların bu emeğine saygı gösterin. Elbette ki sizin farklı düşünceleriniz olacaktır. Ama onları ikna etmenin, memnun etmenin bin bir türlü yolu vardır. Onlar gözü gibi sizi korudu. Küçükken sizin peşinizden koştular. Düşmeyesiniz, kırılmayasınız, bir tarafınız kırılmasın, kanamasın diye arkanızdan koştular. Yarın siz de bu duyguları yaşayacaksınız. Sizi bu yaşa getiren anne ve babalarınızın bu hayallerini hiçbir zaman yıkmayın. Siz eğer onları üzecek her hangi bir şey yaparsanız hiçbir zaman hayatta mutlu olamazsınız” dedi.

Program Vali Musa Işın'ın öğrencilerle çektirdiği özçekim ile sona erdi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.