banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

6 Bin Kişiye Çiğköfte İkram edildi

Şanlıurfa Belediyesi’nce organize edilen “Peygamberler Şehri Şanlıurfa 6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında Balıklıgöl Anfi Tiyatro’da 6 bin kişiye ücretsiz çiğköfte ikramı yapıldı.

     İkrama büyük ilgi gösteren vatandaşlar yoğrulan çiğköfteden yiyebilmek adına saatler öncesinden uzun kuyruklar oluşturdular.

      22-24 Ekim 2010 tarihleri arasında Şanlıurfa Belediyesi’nce düzenlenen “Peygamberler Şehri Şanlıurfa 6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında Balıklıgöl’de yerli ve yabancı turistlere çiğköfte ikramı yapıldı.

      Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerle özel güvenlik görevlilerin olası bir izdiham yaşanmaması adına geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen dağıtım sırasında herhangi üzücü bir olayın yaşanmaması sevinçle karşılandı.

       6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında isot ve çiğköfte yarışması da düzenlediklerini belirten Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, “Yarışmaların yanı sıra yöresel yemeklerimizin vazgeçilmezi olan çiğköfteyi yerli ve yabancı konuklarımıza ikram ederek, Şanlıurfalıların misafirperverliğini bir kez daha tüm dünyaya duyurmak amacındayız. Bugün ve yarın gerçekleştirilen ikramlarda toplam 6 bin kişiye çiğköfte yedirmeyi hedefliyoruz” dedi.

      İşletmeci İbrahim Baynaz, 50 Kg Bulgur, 20 Kg et ve 30 kg isotun kullanıldığı çiğköfte ikramında yüzlerce marol temizlendiğini söyledi.

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.