banner2
Öne Çıkanlar harran Gaziantep mehmet ekinci Küçük Çamurlu Tomas Wiesner

Zalim yönetim camilerin kapısına kilit vurdu
Komünist Çin yönetimi Doğu Türkistan müslümanları üzerindeki baskılarını sürdürüyor. Yüzlerce caminin kapatıldığı Urumçi ve Kaşgar'da, camilerin önlerine Uygurca ve Çince "yasadışı dini faaliyetler" başlığı altında 23 maddelik bir liste asılıyor.

Uygur halkına yönelik küçültücü ifadelerin yer aldığı ve "karşı devrimciler" adı verilerek müslümanların hedef gösterildiği uyarı levhalarında, camiler için '5 Standart davranışı' da anlatmış Çin hükümeti...

Müslüman Uygurların dini faaliyetlerini kısıtlayan bu gibi uygulamalar uluslararası insan hakları grupları tarafından da sık sık gündeme taşınıyor.

Uygur halkı, 18 yaşından önce camilere girmelerinin veya Ramazan'da gençlerine ve öğrencilerine oruç izni vermeyen Çin baskıları ile yaşamaya çalışıyor.




Dunyabulteni.net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.