banner2
Öne Çıkanlar Şırnak Akçakale Urfa Fevzi Demirkol ilçe

Kanları yerde kalmayacak

Kanları yerde kalmayacak

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad Mavi Marmara şehid aileleri ile gazileri kabul etti.

Mavi Marmara şehid aileleri ile gazilerinin uluslararası İslami Radyo ve Televizyonlar Birliği'nin davetlisi olarak bulundukları İran'ın başkenti Tahran'da İran Cumhurbaşkanı Dr. Mahmud Ahmedinejad tarafından ağırlandı. Aralarında Akit Editörü Ahmet Can Karahasanoğlu ile şehid Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem ile kardeşi Cumali Topçuoğlu, şehid İbrahim Bilgen'in oğlu Yusuf Bilgen, yazar aktivist Nureddin Şirin'in bulunduğu 33 kişilik kafileyi Cumhurbaşkanlığı Konutunda ağırlayan Ahmedinejad sıcak mesajlar verdi.

AHMEDİNEJAD: ŞEHİDLERİN KANI YERDE KALMAYACAK

Şehid Çetin Topçuoğlu'nun hanımı Çiğdem Topçuoğlu'nun Mavi Marmara kafilesi adına Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'a çiçek verdiği sırada, Ahmedinejad; “Bu şehidlerin kanı yerde kalmayacak ve bu kan ile Kudüs'e ulaşacağız” dedi.

“TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK BİR İŞ BAŞARDI”

Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede tek tek misafirleri ile ilgilenen İran Cumhurbaşkanı, İsrail, Türkiye ve Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri değerlendi. Mavi Marmara'da şehid olanların ailerini özellikle kutladıklarını kaydeden Ahmedinejad, bütün Mavi Marmara yolcularının tarihin seyrini değiştirecek büyük bir olayı gerçekleştirdiklerini söyledi. “Allah'a şükürler olsun ki sizinle tanıştım” sözleriyle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İran Cumhurbaşkanı, “Allah'tan sizin ve tüm Türkiye halkının başarılı ve mutlu olmasını diliyorum. Türkiye halkı Mavi Marmara ile çok büyük bir iş yaptı. Büyük bir olay için çok büyük bir iş başardınız” dedi.

“TÜRKİYE DÜNYANIN SESİ OLDU”

Siyonist İsrail'in bir komplo için kurulduğunu belirten Ahmedinejad, “Sömürgeci emperyalistler bölgeyi kontrol etmek için İsrail'i kurdurdular. Emperyalistler yıllarca bölgeyi kontrol altına alamadıkları için cani, mutaassıp bir rejim kurdu. Onun aracılığıyla bölge ülkelerinde fitne çıkararak bölmeye çalıştılar. Özellikle Osmanlı'nın zayıflamasıyla beraber fitne ve bölme için toplumları kandırarak bu rejime arka çıktılar. Bölgenin en hassas olduğu yerde Filistin'de her türlü caniliğe arka çıktılar. 65 yıl önce katliam ve tehditle öyle bir rejim kurdular ki, bütün dünyayı tehdit ediyorlar. Amerikan medyası ve siyaseti Siyonizm'in kontrolündedir. Mavi Marmara şehidleri bu kontrolü kırdı. Dünyanın sesi oldu” şeklinde konuştu.

“TERÖRİZMİN KAYNAĞI İSRAİL'DİR”

Dünyadaki her fitnenin arkasında mutlaka bir Siyonist parmağı olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Ahmedinejad şunları söyledi: “Avrupa ile Amerika'da milli ve bağımsız düşünenlere hayat hakkı tanınmıyor. Dünyadaki terör eylemlerinin ardında mutlaka Siyonizm'in parmağı vardır. Şii ve Sünni tartışma çatışmalarının ardında Siyonizm vardır. Siyonizm batının kutsallaştırdığı bir şer odağıdır. Batılılar bize ne yaparsanız yapın ancak Siyonistlere dokunmayın diyorlar. Neticede Avrupa'da Siyonizme dokunanlar hapse atılıyor yargılanıyor. İsrail hangi ülkede konsolosluk açmışsa o ülkede karışıklık ve fitne olmuştur. O ülkede Siyonistler siyaset, ekonomi ve medyayı kontrol altına almış ve almak için çalışmıştır. Çünkü Siyonist rejim savaş, işgal ve tecavüz için kurulmuş. Dikkat edin onlar öldürdükçe ödüllendiriliyorlar. Bakın Mavi Marmara katliamında da dünyanın tepkisine rağmen katil askerler ödüllendirildi. Birçok batılı cumhurbaşkanı ile görüştüm bunlardan razı olan tek biri bile çıkmadı. Amerika'ya gittiğimde Siyonist rejimin buldozeri altında katledilen Amerikalı Rachel Corrie'nin arkadaşları benimle görüştüler. O gençler ve Amerikan halkının büyük çoğunluğu Siyonist rejimden nefret ediyorlar.”

“FİLİSTİN'İN KURTULUŞU DÜNYANIN KURTULUŞUDUR”

Filistin'in kurtuluşunun bütün dünyanın kurtuluşu anlamına geldiğini vurgulayan İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, “Siyonizm insanlığın namus ve kutsallığına en büyük hakarettir. Gazze yıllardır gıdadan yoksun. Evleri yakılmış yıkılmış, bombalar altında yaşam mücadelesi veriyor. Ancak bütün dünya sadece olanları izliyor. Siz ise, bunlara sessiz kalmayarak milletlere konuşma fırsatı açtınız. Şehidlerinizle, gazilerinizle çok büyük bir iş yaptınız. Sizinle beraber dünyanın her yerinde Siyonist rejimin cinayetleri yazılıyor. Artık bütün milletler Siyonistlerin hukuk tanımadığı insani yardımdan anlamadığını gördü. Dünya bunların Aden'deki haydutlardan daha vahşi olduğunu gördü. Hiç olmazsa Somali'deki haydutlar aç oldukları için gemilere el koyuyorlar. Ama bunlar insani yardım malzemelerine saldıracak kadar canidir” şeklinde konuştu.

Aralarında Akit Editörü Ahmet Can Karahasanoğlu ile şehid Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem ile kardeşi Cumali Topçuoğlu, şehid İbrahim Bilgen'in oğlu Yusuf Bilgen ve yazar-aktivist Nureddin Şirin'in bulunduğu 33 kişilik kafileyi Cumhurbaşkanlığı Konutunda ağırlayan Ahmedinejad, toplantı sonrası misafirleri ile toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

ŞİRİN: TÜRKİYE-İRAN KARDEŞLİĞİNİ SİMGELİYORUZ

Aktivis - yazar Nureddin Şirin ise, grup adına yaptığı açıklamada, İran Cumhurbaşkanı Dr. Ahmedinejad'a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek İran'ın Siyonizm noktasındaki isabetli görüşlerini takdir ettiklerini söyledi. İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın selamını da Ahmedinejad'a ileten Şirin konuşmasında, Ahmedinejad'ın devrim yıldönümü törenlerinde yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, “Biz bugün buraya Amerikasız ve İsrailsiz bir Ortadoğu'nun kurulması özlem ve azmiyle bulunuyor ve bu vesileyle, Mavi Marmara şehidlerinin yolunu sürdüreceğimize dair ahdimizi tazeliyoruz. Bizim bu bulaşmamız, İslam ümmetinin birliğinin, özelde de Türkiyeli ve İranlı Müslümanlar arasındaki kardeşlik ve vahdetin bir simgesidir. Ümmet olarak, İranlı ve Türkiyeli Müslümanlar olarak el ele vereceğiz ve hep birlikte özgür Kudüs'de Cuma namazını kılacağız” dedi.

AKİT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.