banner2
Öne Çıkanlar harran Ahmet Fidancı Mehmet Akif Ba Trabzon Kızım Geleceğim

İHH'dan Gazze'ye Kadın Doğum Hastanesi

 

Gazze’nin Beythanun bölgesindeki tek kadın doğum hastanesinin açılışı gerçekleştirildi. Hastanenin açılışını yapan Filistin Başbakanı İsmail Heniye hastanenin içerisindeki bütün malzemelerin masraflarını karşılayan İHH İnsani Yardım Vakfı ve Türkiyeli Müslümanlara desteklerinden ötürü teşekkür etti.

 

Dört senedir abluka altında bulunan Gazze’nin Beytanun bölgesi yaklaşık 200 bin nüfusa sahip. Kalabalık bir nüfusu barındırmasına rağmen bölgede kadın doğum hastanesi bulunmuyor. Bölge halkı ihtiyaç olduğunda kilometrelerce uzakta bulunan hastanelere gitmek zorunda kalıyorlar. Savaş ve çatışma durumlarında ise halkın başka yerlere gitme denemeleri içinde ölüm tehlikesini de beraberinde barındırıyor. Bu durumu göz önünde bulunduran İHH İnsani Yardım Vakfı, Beythanun’da kadın doğum hastanesi projesini hayata geçirdi. Gazzeli Sava ailesi ile birlikte ortak gerçekleştirilen projede 800 metrekare alan üzerine yapılan hastanenin binası Gazzeli aile tarafından bağışlanırken, binanın içerisindeki bütün malzemeler İHH tarafından karşılandı.

Kadın doğum hastanesi olarak yapılan ancak içerisinde acil servis ve diğer birimlerin de bulunduğu hastanenin açılışına Filistin Başbakanı İsmail Heniye, Sağlık Bakanı Besim Naim, İskan Bakanı Mensi Nin, İHH Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya ve çok sayıda belediye başkanı ile Gazze halkı katıldı.  

Hastanenin açılışını bizzat yapan Başbakan Heniye, Türkiyeli Müslümanlarının her zaman İslam ümmetinin yanında olduğunu söylerken özellikle Filistin konusunda çok duyarlı olduklarını dile getirdi. Heniye, Türkiyeli Müslümanların ve özellikle Mavi Marmara şehitlerinin kanlarının Gazze üzerindeki ambargonun hafifletilmesinde büyük katkısı olduğunu ifade etti. İHH’nın özellikle Furkan savaşından sonra Gazze’de çok büyük çalışmalara imza attığını söyleyen Heniye, Filistin halkı adına İHH ve tüm bağışçılarına teşekkür ettiğini söyledi. İsmail Heniye konuşmasının ardından katılımcılara Mavi Marmara şehitleri için dua yaptırdı.

İHH Gazze temsilcisi Mehmet Kaya da konuşmasında İHH ve Türkiyeli Müslümanların Filistin özgürleşinceye kadar çalışmalara devam edeceğini belirtirken Mavi Marmara şehitlerinin kanları ile Filistin şehitlerinin kanlarının birleştiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.