banner2
Öne Çıkanlar haber Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Ağdaş müzik Kasr El Vatan Sarayı Ceyhanspor

AGİT PA heyeti Şanlıurfa’dan ayrıldı

Yaptıklarımızı tüm dünyaya anlatacaklar

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AGİT PA Türk Grubu Başkanı Emin Önen de AGİT PA'nın BM'den sonraki en büyük örgüt olduğunu anımsatarak, geziyi Türkiye'deki çalışmaları dünyaya tanıtmak amacıyla yaptıklarını söyledi.
Söz konusu çalışmaları yerinde gördüklerini aktaran Önen, “Türkiye olarak bir tarih yazıyoruz. Bu tarihi yazarken bütün muhataplarımıza ve dünyaya bunu tanıtmak istiyoruz. O manada bu çok verimli bir ziyaret. Belki de bu sayede onlar bizim yaptıklarımızı bütün dünyaya anlatacaklar. Başkan döndükten sonra 57 ülkenin Meclis Başkanıyla irtibata geçerek, buradaki çalışmaları, Türkiye ile yapılacak işbirliklerini ve nasıl bir çerçevede yapılabileceğini anlatacak” dedi.

AGİT PA heyeti, tarihi Balıklıgöl yerleşkesini gezdi
AGİT PA Başkanı IIkka Kanevra ve beraberindeki üyeler, kentteki temasları kapsamında Balıklıgöl yerleşkesini gezerek, balıklara yem attı. Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen mağarayı ziyaret eden üyeler makamın tarihi hakkında bilgi aldı.
Kanevra ve beraberindekiler daha sonra yapımı süren Şanlıurfa Müze Kompleksinde yer alan mozaik müzesini de gezerek, müze müdürü Müslüm Ercan'dan mozaikler hakkında bilgi aldı.
Heyete AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AGİT PA Türk Grubu Başkanı Emin Önen ile AGİT PA Türk Grubu üyesi CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu da eşlik etti.

Katılımcı sayısı çok oldu
Toplantıya; A. Emin Önen-AGİT PA Başkan Yardımcısı ve Türk Gurubu Başkanı, Şanlıurfa Milletvekili, M. Şevki Kulkuloğlu-Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AGİT PA Türk Gurubu Üyesi, Kayseri Milletvekili, Ilkka Kanerva-AGİT PA Başkanı, Isabel Santos-AGİT PA Demokrasi, İnsan Hakları ve İnsani Meseleler Komitesi Bşk. Portekiz Milletvekili, Spencer Olıver-AGİT PA Genel Sekreteri, Konsta Heıkkıla-AGİT PA Başkan Danışmanı, Roberto Montella-AGİT PA Başkanlık İdaresi Direktörü, Yasin Karaarslan-AGİT PA Türk Gurubu Görevlisi (Program Sorumlusu) ve Prof.Dr. Hasan Akan- Tercüman ile yerli ve yabancı STK Temsilcileri Concern Worldwide (CCW) Türkiye Temsilciliği, Deirdre Brid Keogh, Nezahat Yıldırım, Poople in Need (Muhtaç insanlar), Nursel Atar-Tomas Kocian - Association for Aid and Relief, japan (AAR) Sachiko Karaki, Save The Children International, Nilgün Ogün, Ulke Temsilcisi Martha Myers, International Medical Corps Türkiye Temsilciliği Cihangir Karabıyık, IMC (International Medical Corps) Damir Roso, Abdullah Göçmez - Kalemder, Abdurrahman Kırıkçı- Şanim Der, Adil Saraç-Rabia Der, Ahmet Sevim-Verenel Der, Behcet Atilla-İ.H.H., Handan Karataş-Elbirliği, Osman Gerem-Şanlıurfa İnsani Yardımı Platformu, Veyseldin Toprak-Günyüzü Derneği, Salih Samak-Ruha Der, M.Talat Akay-Kızılay, Türkmen asıllı Av. Ekram Dede, Arap asıllı Muhammed Suphi, Suriye Milli Eğitim Müfettişi ve Suriye Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Abdülaziz katıldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.