banner2

Bu yazımda bir kaç  konu hakkında bilgi vermek istiyorum. Kimin alanına giriyorsa çözüm odaklı toplum yararına yazacaklarım toplumun sesidir.
Yetkililerin izanına?  birinci konu; Serantepe Maşukta ki parklar gerçekten yapılan parklar her türlü övgüye layıktır. Belediyenin hizmetleri bakım, temizlikte birinci sınıftır. Gerek toki konutlarında,gerek özel sektör yapımı bina site lerde oturanların çoğu Emekli ve yaşlılardır. Parklarda eksik olan tek bir şey var ₩C lerin bulunmamasıdır. Hem kadın hem erkekler için bu zaruri bir ihtiyaçtır.
İkincisi bilhassa yazın insanların çoğu aileleri ile beraber gece geç saatlara kadar bu parklarda otururlar. Ancak güvenlik konusunda bir eksiklik var. İki yıldır TOKİ konutlarında oturuyorum. Sadece iki gece bir kaç bekçinin sahada olduklarını gördüm. Parklarda olanları yazmaya edebim müsade etmiyor önlemler alınmalıdır.
Üçüncüsü sağlıkla ilgilidir. Seyrantepe Maşukun nüfusu 60 bini geçmiştir. Sadece bir iki sağlık ocağı ile yetersiz hekimle insanların sağlıkla ilgili problemleri karşılanmıyor. Acilen bu konu ya el atılmalıdır.
dördüncüsü; bu nüfusa karşı sadece 2 Adet Ziraat bankası ATM'leri bulunmaktadır. İhtiyaçlar karşılanmamakta, değişik bankaların ATM acilen ku rulmalı kuyruklarda beklemekten halk kur tarılmalıdır.
Dört madde maşuk seyrantepeyle ilgilidir.
Beşinci konu;İlimiz iller arasın da huzur kentidir. Son zamanlarda meydana gelen kan davalarında ki cehalet ürünü ölümler hepimizi derin üzmektedir.

Olayların meydana geliş nedenleri arazi anlaşmazlığı deniyor.Teknolojinin gelismesi, münbit toprakların su ile buluşmaşı değersiz araziler değer kazanmıştır insan öldürmek, kan gütmek, intikam almak büyük günahlardandır.
Bir an önce bu yangının söndürülmesi için Devlet destekli sulh ekipleri kurulmalı, sorunlar önceden yesbit edilmeli, çözümler için acele edilmelidir. Altıncı konu tefecilik ve ilimizdeki inti harlardır. bankaların kapısı her kese açık sıkıntıları hafifletmek için devlet vatandaşını teşvik ediyor bu ayrı bir konu, birde gayri resmi tefeci bankaları var ki, bunların faiz olanlarıda farklıdır. Dara düşenler bu tefecilerin tuzağına düşüyor. İntiharların bu şebekelerle irtibatlarının olup, olmadığı yetkililerce araştırılmalıdır.
Son söz Allah devlet adamlarımızı mülkü millet hususunda hayırlı işler yapmayı nasip etsin.Amelce insanların en iyisi insanlara faydası olandır. Vesselam.....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.