banner2

Bilindiği gibi Şanlıurfa Eski Valisi Nuri Okutan Şanlıurfa’da 2 buçuk yıl görev yaptıktan sonra görevden alındı.
O gün Şanlıurfa’ya getirtilen anguslarla ilgili yolsuzluk dedikoduları nedeni ile görevden alındığı söyleniyordu. Meğerse yolsuzluk sadece “anguslar”la ilgili değilmiş. Şimdi de silah ruhsatı verilirken eğitime bağış adı altında alınan bağışlar nedeni ile Şanlıurfa eski Valisi Nuri Okutan’ın yıllarca korumalığını yapan polis memuru Ali İ.Ö, “zimmet” suçundan Ankara’da tutuklandı.
İddiaya göre Nuri Okutan’ın iki yıl görev yaptığı Urfa Valiliği döneminde 400’ü aşkın işadamı, esnaf vb. kişiye silah taşıma ruhsatı verdi. Okutan’ın silah taşıma ruhsatı verdiği kişilerden “eğitime katkı payı” altında 10’ar bin lira bağış aldı. Aldığı paraların bankaya yatırılmadığı belirlendi.
Bugün Gazetesi geçtiğimiz günlerde, Merkeze çekilen Şanlıurfa eski Valisi Nuri Okutan`ın silah ruhsatı için başvuran kişilerden eğitime destek adına elden aldığı paranın 2 milyon lirasının Ziraat Bankası’nda açılan hesaba yatırıldığını iddia etmişti. Haberde, yakın koruması Ali. İ.Ö. bağışlanan paranın bir kısmını zimmetine geçirmekten tutuklarınken, paranın 600 bin lirasının ise Vali Okutan`ın emriyle Angus skandalını örtmek için usulsüz bir şekilde besicilere dağıtıldığı öne sürüldü.
Tabi, iddialar bununla da sınırlı değil!.. Asıl bomba iddia, Nuri Okutan Şanlıurfa’da görev yaptığı dönemde bu tür yollarla elde ettiği paraları sadece besicilere dağıtmamış. Bir de lehine haber yapılması için yerel basına verdiği iddia ediliyor. Bu iddia gündeme bomba gibi düşse de beni şaşırtmadı.
Zira Vali okutan görevden alınırken “Angus Hokus Pokus!” başlığı ile yazdığım bir yazıdan dolayı çok eleştirilmiştim. Özellikle Valiye yakın bazı yazarlar adeta şeceremi araştırma görevini üstlenmişlerdi. Ayrıca valinin o yazıdan dolayı hakkımda dava açacağını dostlarım aracılığı ile bana iletilerek, güya psikolojik baskı uygulamaya çalışıyorlardı.
Şimdi “Nuri Okutan Şanlıurfa’da görev yaptığı dönemde bu tür yollarla zimmetine geçirdiği paraları lehine haber yapılması için yerel basına verdiği” iddiası sonrasında resmin netleşmeye başladığını görüyorum. Kraldan çok kralcı olanların o günkü reflekslerini bugün daha iyi anlıyorum.
Vali Nuri Okutan’ın gitmemesi için kampanya başlatanlar. Şanlıurfa’da “Şanlıurfalı, Urfalı” fitnesini ortaya atanlar! acaba bu “basına dağıtılan pastadan ne kadar pay aldılar?”
Öyle anlaşılıyor ki eski vali Nuri Okutan Yerel Basına da Hakus Pokus yapmış. Ama el çabukluğu bir yere kadar Olduğunu bilmeyen “Urfalılar fitnesinin mimarı yazarlar!” fena yakalandılar…
8 MART KADINLAR GÜNÜ
Ben oldum olası kurşun asker gibi birçok değerlerimiz için özel bir gün belirlenmesine karşıyım. Annem için bir gün. Babam için bir gün eş/sevgili için bir gün gençler için bir gün. Emekliler için bir gün. Yaşlılar için bir gün…
Allah’ın günü bitmez. Bugün kadınlara değer verilecek, ver!..
Böyle saçmalık olmaz!.. En çokta bu saçma gün için kadınların bu kadar hevesli olmasına saçmalık!..
Hiçbir kadın; “neden erkekler günü yok!” diye sormuyor.
Ben söyleyeyim; “erkekler asli unsurdur da ondan!” erkekler ancak diğer toplumlar için hangi günün özel olduğunu belirler!..
Yazık, günah!.. Müslüman memlekette. İçine düştüğümüz aciz duruma bak! Toplumdaki fertlere hangi gün nasıl değer vereceğimizi belirlemişler. Bizde kuzu kuzu uyguluyoruz.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.