banner2

Türkiye Cumhuriyetinin kurulması ile başlayan serüven, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan’ın surda açtığı gediklerle bir nebze de olsa aslına rücu etmeyi denedi ama başarılı olamadı.
2003 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın tek başına iktidara gelmesi ile Yeni Türkiye diye bir kavramın gelişmesi ve Çankaya’nın Gül gibi yönetilmesi ile Yeni Türkiye kavramı olgunlaşmaya başladı.
Olgunlaşan Yeni Türkiye ile birlikte kozmopolit ve etnik unsurları bünyesinde barındıran Şanlıurfa’da güzel  meyveler vermeye başladı.


2009 yılında çekişmeli ve oyunlarla dolu bir yerel seçimden sonra, 2011 yılında Erdoğan’ın müdahalesi ile kof yapının etkinsizleştirilmesi için Bakan Faruk Çelik, Urfa’dan Milletvekili oldu.
Kabuğunu kırmayı başaran Urfa hızlı adımlarla gelişim ve değişim gösterdi. Gelişim ve değişimin adı: YENİ URFA oldu.


Nihayetinde 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti Şanlıurfa Valisi, Kahramanmaraşlı Celalettin Güvenç’i aday gösterdi.


Çatık kaş devlet temsilciliğinin aksine Yeni Türkiye vizyonu ile hareket eden Güvenç, 2 yıl gibi bir sürede taraflı tarafsız Urfalının takdirini kazandı.


Sıra dışı bir mülki amirlik portresini çizen Güvenç, kah köyleri gezdi. Kah pamukçulara sulamanın tasarruflu olması için pratik yaptı.
Protokol valiliğini yapmadı. Valiliğin kapısını bakkal Mehmet Amcaya, ev hanımı Ayşe teyzeye açtı. Yetmedi Twitterde kendisine yazan gençleri valiliğe davet ederek görüştü.
En önemlisi insana hizmeti Allaha ibadet aşkıyla yapmaya çalışan Güvenç, enerjisi ile 20’lik delikanlıları kıskandıran çalışması neticesinde Urfalının gönlünü kazandı.


Şanlıurfa’da senin aşiretin benim aşiretim diyerek güç kapışmasının aksine insana hizmet odaklı bir prensiple Yeni Türkiye paralelinde Şanlıurfa’yı yerelde kalkındıracak kırılma noktası Güvenç’le Nisan ayında başlayacak.
Mahalle, köy ve medyada Şanlıurfa’ya yapacağı projeleri ifade eden Güvenç’in bilgi ve becerisi il sınırları ile büyükşehir olan kentin yükünü kaldırabileceğini gösteriyor.


Şanlıurfa’nın en önemli sorunu olan bir kesimin belediyesini halkın belediyesi yapacağını söylüyor. Belediyenin halka açılması ile Yeni Urfa sayfası resmen açılmış olacak.
En büyük sorunlarından imar, konut ve trafik sorununu çözmesi için İstanbul’u yöneten metropolitan sisteminin kuracak olması ile belediye hizmetlerine hakim olacağını gösteriyor.


Bir yüzü ile Arap dünyasına, bir yüzü ile Kürdistan’a, diğer yüzü ile Türkistan’a bakan kardeşliğin ve barış kentin Celalettin Güvenç Teknik Direktörlüğünde özüne dönebilmeciğine inanıyorum.
Yeni Türkiye ile birlikte şeffaf toplum olan halk, artık hizmet istiyor. Birilerin sultasında olan şehri idare ve sevki, esnaf çocuğu olan, halkın içinden gelen, halk gibi yaşayan Celalettin Güvenç ile kırıyor.
“Başkasının Günahını Ayıplayan, Aynı Ayıbı İşlemeden Ölmez” ilahi tecellisi olacak ki Celalettin Güvenç’i adaylığında onun Urfalı olmadığı üzerinden prim yapmaya çalışanlar, onun karşını Urfalı olmayan birisini çıkardılar… kaldı ki Maraşlı dedikleri Urfa’da 2 yılladır hizmet yapıyor ve Urfa’yı tanıyor.  O ise ne Urfa’yı biliyor ne de Urfalıyı tanıyor…


Allah bir insana ancak bu kadar erken günah işletir!..
Son olarak şunu söylüyorum; Nisan ayında Yeni Türkiye ile beraber Urfalı, Yeni Urfa’ya merhaba diyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.