banner2

15 Temmuz başarısız darbe kalkışmasından sonra, Rabbimizin inayeti ve hidayeti ile ülkemizde görülmemiş bir birlik ve beraberlik ruhu yakalandı. Hemde öyle bir durum hâsıl oldu ki bütün Dünya hayretler içerisinde izledi.Milletimiz iradesine, özgürlüğüne, demokrasisine ve geleceğine sahip çıktı. Dostunu, düşmanını, yanında olanı, karşısında olanı, bir köşede sinsice bekleyenleri açık bir şekilde gördü ve unutmayacak, unutturmayacaktır…

Toplumun tüm kesimleri, ilk andan itibaren iradesine, hürriyetine, demokrasiye, istiklal ve istikbaline omuz omuza vererek, canları pahasına büyük bedeller ödeyerek sahip çıktı.

 Kimileri gıpta etti, kimileri kıskandı. Bazı islam ve Türkiye düşmanları ise darbenin başarısız olması da eklenince çatladılar, patladılar. Bunlardan en ileri derecede çatlayanı da katil, sömürücü, vampir A.B.D ile birlikte batıl batı (A.B) ve Türkiye’deki maşaları, uşakları, yağcıları olmuştur.

Dünya tarihinde ender rastlanan bir hareketle, salalarla Rabbinden yardım isteyen, kenetlenmiş bir kardeşlik sergileyen vatansever milletimiz, hainlere karşı yekvücut olup Allah’ın izniyle galip gelmiştir. Bu durum İslam coğrafyasındaki Müslümanların sabahlara kadar diz çöküp Ülkemizin başarıya ulaşması için Allah’tan niyazda bulunmaları da eklenince sefer halkın, zafer Allah’ın oldu. Bu yapılanları dostu, düşmanı, iyiliği ve kötülüğü asla unutamayız ve unutturamayız. Bazıları mağdur edebiyatı yapsalar bile… Muhalefet partileri arasında yapılan söz düellosunda biri diğerini yedek lastik yakıştırması yaparken, diğeri de don lastiği yakıştırmasında bulunuyor. Birileri de falan parti filan partinin yedeği oldu diyor. Şunu anladım ki vekillerin kelime dağarcığı epey zenginmiş…

Yeni kapıda yapılan tarihi mitinge yine Dünya tarihinde rastlanamayan 5 milyon insanımızın katılması da dosta güven düşmana korku salmıştır. Oraya 3 siyasi parti genel başkanlarının katılması da ayrıca o birlikteliği adeta pekiştirmişti.  Bir parti liderinin bir ilimize giderken yolda PKK tarafından saldırıya uğramasına kadar yeni kapı ruhuna sadıktı. Hatta sadırı sonrasında teröre meydan okumuştu. Ancak birkaç gün sonra o meydan okuyan adam gitmiş, yeni korkak, pısırık, sindirilmiş bir parti lideri geldi. Gerçek kişiliği yanardönerliği ile yeniden eski halini aldı. Hatırlatma babında o dönemde ne demişti basın arşivine bakalım: Özel bir televizyon kanalına konuşan , "Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Güvenlik güçleri çatışma bölgesinden çıkardılar. Karayolları bölge müdürlüğü binasındayım. Bir çatışmanın olduğu bir alanda galiba bir olumsuz tablo yaşadık. Güvenlik güçleri süratle önlem aldı ve bizi o alandan çıkardılar" dedi. Malum kişi daha sonra TRT'ye yaptığı açıklamada da "Biz terör kimden ve hangi gerekçeyle gelirse gelsin toplum olarak karşı çıkmak zorundayız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevi. Bunlara iç ve dış destek olabilir. Ortak mücadele hepimizin görevi olmalıdır. " diye konuşmuştu.

Lakin şimdi ise zikzaklar çizerek, can çıkar huy çıkmaz lafına gelmiştir. Yani aslına dönmüştür. Gelincik tarlası gibiydi Yenikapı o gün. Coşkulu ve muhteşem bir miting olmuştu. Milyonlarca gerçek vatansever teröre karşı gür sesleriyle haykırmıştı. Türkiye toplumu olarak teröre karşı tek ses olabileceğimizi ve terörizme karşı dimdik durabileceğimizi milletçe göstermiştik.Yenikapı ruhu diri tutulmalı, farklı siyasi düşünceye, yaşam tarzına, farklı dillere dinlere, mezheplere mensup herkesi aynı çatı altında tutmalıyız. Bu arada yeni kapı ruhunu, nane ruhuna,  tuz ruhuna, bozuk ruh haline çevirmek isteyen gezi zekâlı, kuş beyinli, geri kafalı, olanlar olabilir dikkat etmeliyiz.  

Son olarak yeni kapı ruhunu neden diri tutmalıyız? Vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması için. Kardeşlik için. Türk, Kürt akrabalığının devamı için.  Din, Irk, Dil, Mezhep ayrımcılığının olmaması için. Gayri Müslimlerin gözü Türkiye’nin üzerinde, kem gözleri oymak için. İslam coğrafyasının selameti için. Orta doğu liderliği için. Hakkın üstün gelmesi için. Misak-ı milli sınırlarımızın korunması için, köhnemiş gidişatın değişmesi için, başkanlık sisteminin gelmesi için, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinin devamı için, yeniden diriliş için yeni kapı ruhunu kesinlikle diri tutmamız gerek. Rabbim yar ve yardımcımız olsun İnşaAllah. Bir başka yazı da görüşmek üzere. Selamla kalın, selamet’te kalın…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.