banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Nihat Çiftçi Suruç

ŞUTSO’dan Kan Bağışı Kampanyası


ŞUTSO, Kızılay Şanlıurfa Kan Merkezi Kan Alma Birimi işbirliğiyle, 13 Mart 2014 Perşembe günü Saat 10.00-16.30 saatleri arasında, ŞUTSO Hizmet Binası’nda, “Bir Kan, Üç Can” sloganıyla, gönüllü kan toplama kampanyası düzenleyecek. Düzenlenecek kampanyaya ŞUTSO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra vatandaşların da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Halkımızı kan verme konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bilindiği gibi kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Kan üretilemeyen bir dokudur ve tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Bu vesileyle Tüm vatandaşlarımızı ve üyelerimizi kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz" dedi.

Kan vermenin faydaları nelerdir?

    Kandaki yağ oranı düşer.
    Kemik iliğinin yağlanması önlenir ve sürekli kan yapımı canlı tutulur.
    Kan bağışından sonra yeni hücreler hemen dolaşıma katılır ve bu şekilde vucud daha sağlıklı olur ve kendinizi daha zihinde hissedersiniz. Vücud kendini yeniler.
    Kalp krizi ihtimalini %90 oranında azaltır.
    Vücuttaki toksitler atılır.
    Kan veren kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesine katkı sağlar.
    Kan bağışında bulunan kişiler AIDS, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz gibi tahlilleri ücretsiz yaptırırlar ve bu bilgiler Kızılay tarafından gizli tutulur. Eğer bu hastalıklardan birine sahipseniz bu bilgi sadece size söylenir. Ayrıca tahlil sonuçlarınızı bir hafta içinde nüfus cüzdanınızla ve bizzat kendiniz başvurarak alabilirsiniz.
    İnsanı psikolojik olarak rahatlatır. Bir insana faydalı olabileceği fikri o kişiye iç huzur verir. Kişinin kendini gerçekleştirme sürecine katkıda bulunur.
    Bir gün kendinin de kana ihtiyacı olabileceğini düşünerek kendini mutlu hisseder.

Kimler kan bağışında bulunabilir?

    18 Yaşından büyük her birey kendi hür iradesiyle kan verebilir.

Kan verirken hastalık bulaşma imkanı var mıdır?

    Damarlardan kan alınmadan önce kol üzeri sterilize edilmektedir. Temizleme  işlemi sırasında kolunuz üzerindeki bakteriler ve virüsler öldürülmektedir. Bunun yanında kullanılan bütün tıbbi malzemeler bir defa kullanılmaktadır yani kişiye özeldir. Bu noktada herhangi bir hastalık bulaşması muhtemel değildir.

Kan vermenin zararları nelerdir?
    Kan değerleriniz ve sağlığınız yerinde ise kan vermenin sizin açınızdan herhangi bir zararı yoktur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.