banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

ASPİM, Suriyeli Çocuklara Adaptasyon Eğitimi Verdi


ASP İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan İl Çocuk Hakları Komitesi, Suriyeli çocuklara sosyal uyum ve adaptasyon eğitimi verdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk hizmetleri genel müdürlüğü bağlı Çocuk Hakları Daire Başkanı Bayram İnce, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, UNİCEF temsilcisi Nilgün Çavuşoğlu ile Suriyeli ve Türk çocukları katıldı.
Programın açılış konuşmasını Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol yaptı. Demirkol, çocuk hakları komitesi temsilcileri tarafından Suriyeli çocuklara sosyal uyum ve adaptasyon eğitimi verildi. Eğitimin amacının Suriyeli ve Türk çocuklarının kültür farklarını ve aynı ortam içinde uyum sağlayarak yaşamalarının hedeflendiğini Suriyeli mültecilere Anadolu’nun misafirperverliğini en iyi şekilde göstermek, oluşan kültürel farklılıkların minimize olması için bu eğitimleri verdiklerini ve bu tür eğitimlerin devam edeceğini söyledi.
Çocuk Hakları Daire Başkanı Bayram İnce ise, “Bu eğitimin ve burada bulunma amacımız, Suriyeli ve Türk kardeşlerimizin birbirlerini tanıma fırsatını yakalamalarını sağlamak, onları birbirlerine alıştırmak, arkadaşlık ve kardeşlik duygularını pekiştirmek için bu tür eğitimler verilmektedir. İnancımız gereği Müslüman diğer Müslümanın kardeşidir. Kardeşliği pekiştirmek, kardeşlik duygularımızı daha da ileriye götürmek için bu eğitimler artarak devam edecektir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Yousef Aknashad, Solaf Alnashad, Enise Koca ve İbrahim Hakkı Kamışlı tarafından sosyal uyum adaptasyon eğitimi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.