banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Hilvan'da, 15 Temmuz Günü Kutlandı

Hilvan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, Hilvan İlçe Kaymakamı Furkan Duman, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Garnizon Komutanı, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Cidir ve ilçe protokolü ile siyasi parti ve STK'lar katıldı.

Meydana kurulan dev sinevizyondan 15 Temmuz gecesine ait görüntüler aktarılırken, Hilvan İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan Kuran tilaveti ve ilahi dinletisi yapıldı. 

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, FETÖ'nün yapılanmasına, 15 Temmuz gecesinde neler yaşandığına ve milli birlik ve beraberlik konularına değindi. 

Bayık,Yaptığı konuşmasında; Bu ülkenin ekmeğini yiyip, suyunu içenler, dini değerleri ihanete çevirerek ülkenin bütünlüğüne kast eden Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), bundan 4 yıl önce 15 Temmuz'da ülkenin yönetimine ele geçirmek amacıyla bir ihanete kalkışmış ancak bu aziz milletin inanılmaz gücü ve direnişi karşısında perişan olmuş ve kirli emeline ulaşamamıştır. Cennet vatanımızın üzerinde dalgalanan bayrağımıza, dinmeyen ezanımıza, ülkemizin birlik ve bütünlüğümüze tezgah kuranlar, bugün kurdukları tezgahları başlarına yıkılmış ve tarihin kirli ihanet sayfalarında yerlerini almışlardır. Bağımsızlığını ve demokrasi inancını hiçbir şeye değiştirmeyen aziz milletimiz, ihanetin hedefindeki Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşuyla meydanlara dökülmüş ve karanlık gecenin sabahında ülkeyi aydınlığa çevirmiştir. Din ve eğitim değerlerini kullanarak devletin içinde gizli bir ihanet çetesi kuran, emperyalistlerin kuklası FETÖ'nün yaptığı ihanet kalkışmasında hesaplamadığı bir şey vardı. O da bu aziz milletin asla vazgeçmediği ve vazgeçemeyeceği bağımsızlık ve demokrasiye olan inancıydı.Bu inanç ve dik duruş bize, dünyada eşi benzeri olmayan bir Demokrasi Zaferi getirdi. Milli birlik ve beraberlik için kim olduğumuzu; hayretler içinde bizi izleyen tüm dünyaya bir daha gösterdik. Fethullahçı Terör Örgütü'nün ihaneti karşısında aziz milletimizin yazdığı destan tarih boyunca asla unutulmayacaktır" dedi. Konuşmasında milli birlik ve beraberliğin önemine değinen Bayık konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: 'Hain darbe girişimi karşısında, ölümü kendi bedeninde ve kendi ruhunda öldürerek ölümsüzleşen tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum. Rabbim, cesareti ve dik duruşuyla, Allah'ın dışında hiç bir güce karşı eğilmeyen Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin' dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.