banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Nihat Çiftçi Suruç

ASOĞLU STRES İLE DUÂ-İBADET İLİŞKİSİNİ ANLATTI


Osmanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Anfisinde düzenlenen seminere Öğretim elemanları ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler.
Yrd.Doç.Dr.Mehmet Asoğlu seminerini, “stres nedir, nasıl oluşur, nedenleri, sonuçları, belirtileri, çözümleri, stres sonrası yaşam ve stres ile duâ-ibadet ilişkisi” gibi anahtar kelimeler üzerinde yoğunlaştırdı.
Doğru kullanılması durumunda enerji ve başarının artmasının sağlanmasının yanı sıra verimliliği getireceğini ifade eden Dr. Asoğlu; bedensel, psikolojik veya sosyal streslerin kişinin zihinsel kapasitesini ve buna bağlı olarak çevresinin isteklerini başarılı bir şekilde karşılayabilme yeteneğini olumsuz etkilediğini belirtti.
Asoğlu konuşmasında: “Ruhsal sağlığımız bedensel sağlık ve, huzur için çok önemlidir. İyi ve güzel bir hayatın kapısını önce huzur anahtarı açıyor. Elinizde o anahtar yoksa fiziksel sağlığınız, dünyevi varlığınız, servetiniz de size keyif vermiyor. Gün boyu karşılaştığımız olaylar, gelişmeler farkında olsak da olmasak da ruhumuzu derinden etkiliyor. Özellikle bu değişimlere ayak uyduramadığımız zaman önce beynimiz, sonra da bedenimiz olumsuz etkileniyor. Stressiz bir yaşam için dua silahını elden bırakmamak gerekiyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.