banner2
Eski yılın son gününde Vali Celalettin Güvenç, 2011 yılın değerlendirmesini Şanlıurfa’daki basın mensuplarıyla yapmak için basın toplantısı düzenledi.

Gerçi kendisi henüz Şanlıurfa’da yeni göreve başladı. Toplantıya sanırım bu gerekçe nedeniyle kurum amirlerini de davet etmişti.

Orada Vali Güvenç’e “Oduncu Pazarı bölgesinde bulunan Cavsak Deresinin durum”unu sormuştum. Vali Güvenç, sorumu direkt muhatabı olan DSİ Bölge Müdürü Sait Umucu’ya yöneltti. Umucu ise söz konusu derenin ıslahı için 3 ay içerisinde işe başlanacağını belirtti.

Diğer sorum ise Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Rehberlik Araştırma Merkezlerinin (RAM) durumuyla ilgiliydi. Sorumun muhatabı olan Milli Eğitim Müdürü Hanefi Şahin, tam cevap veremezse de yeni açılacak RAM ile bir nebze de olsa rahatlatacağına inanıyorum.

Toplantıya çok sayıda gazeteci katıldığı için ve Vali Güvenç’in 2011 yılı faaliyetlerini uzun bir sürede değerlendirmesini göz önüne alarak iki soru sorabildim.

Orada sormak isteyip de soramadığım iki soruyu buradan Vali Celalettin Güvenç’e sormak istiyorum.

Kamuoyunda da dilendirilen ve Vali Güvenç’e Öğretmen evinde Milli Eğitim Müdürü tarafından verilen brifingde de gündeme gelen Müslüm Gülel İlköğretim okulunun “YOL”unu soracaktım.

Onlarca okul yapılmasına karşın Müslüm Gülel İlk Öğretim Okulunun komediye dönüşen yolunun akıbeti ne olacak?

Bir diğer sorum ise Milli Eğitim bünyesinde görev yapan eğitimcilerin, isim hilesi yaparak Dershanelerde görev yapmanın sakıncalarını ve eksiklerini soracaktım.

Bu konuda tespitli dershaneler var. Ve ailelerde ciddi sorunlara neden oluyor…

İLGİLİSİNE
Kurnaz insanlar, okumayı küçümserler, basit insanlar ona hayran olurlar akıllı insanlar ise ondan faydalanırlar. (Francis Bacon)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.