banner2
Uyuşturucu maddeleri birkaç çeşittir.
Bunlar başlıca; Afyon, Eroin, Kokain ve Esrar…
Adından da anlaşıldığı gibi insanı uyuşturan maddelerdir.
“2 günü bir olan ziyandadır” diyen bir peygamberin ümmeti olan bizler uyuşuk uyuşuk dolaşamayız…
Geçen Perşembe Olay Gazetesi Fikir Toplantısına Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu katıldı. Bizde bu toplantıda kendisin ile samimi bir ortamda sohbet etme imkanı bulduk.
Toplantıda Şanlıurfa ve Türkiye’de emniyetin başarısından bahsederken; “uyuşturucu ile mücadelede Avrupa’nın 27 Ülkesinden daha başarılıyız. Bizde yakalanan uyuşturucu maddeleri hiçbir Avrupa ülkesinde yakalanmadı” dedi.
Emniyet Güçleri gerçekten çok büyük başarılara imza atıyor. Her gün daha da gelişen ve kendini çağın gerekleri doğrultusunda dönüştüren bir yapı var!..
Ama uyuşturucu ile mücadeledeki bu başarı sadece emniyetimizin yüksek çabasından mı kaynaklanıyor? Yoksa Türkiye’deki uyuşturucu trafiği tüm Avrupa ülkelerindekinden fazla mı?
Birçok ulusal gazetede uyuşturucu kullanımı yaşı 12’ye kadar indiğine dair haberler yayınlanıyor.
Hep % 99’u Müslüman bir ülke olmakla övünüyoruz. Ama İslam açısında aklî yeteneklerini zedeleyen, ruhî dengesini bozan, normal insanı insanlıktan çıkarıp müzmin ve felçli hasta haline sokan, esrar, afyon gibi şiddetli haramlar Müslüman memleketinde Hıristiyan Avrupa’ya göre daha çok kullanılıyor ve ticareti yapılıyor… Ne kadar acı bir durum!..
MEHMET LİKOĞLU SAMİMİ
Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, görevinde samimi, birimine hâkim, olaylara vakıf bir görüntü veriyor. Özellikle asayiş konusunda hiç taviz vermeyen bir şahsiyet.
Emniyet Personeli ile iyi ilişkiler kurduğunu söyledi. En alt rütbedeki polislerle bile zaman zaman dertleştiğini, onların derlerini dinlediğini ve bu hareketi ile personeline büyük motivasyon sağladığını söyledi.
Onun gelmesi ile özellikle hırsızlık olaylarında büyük azalma görülmesi bile onun personelini ne kadar motive ettiğini göstermesi bakımında önemli.
Özellikle teknik takibe takılan büyük hırsızlık çetelerinin konuşmalarında; “sakın Urfa’ya uğramayın” dediklerini söyleyen Lİkoğlu, daha önce 11 ekiple çalışma yapan Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekip sayısını 35 çıkardığını söyledi.
Ekiplerin denetimi konusunda nasıl bir çalışma yaptıklarını sordum. Şehrin tüm noktalarına yerleştirdikler verici sayesinde yakında tek merkezde hangi ekibin nerede olduğunu takip edebileceğini, bu da olaylara daha erken müdahale imkanı vereceğini söyledi.
Yaklaşık 2 Saatlik bir sohbet oldu. Çok samimi bir ortamda oldu. Sayın Likoğlu’nu çok samimi bulduğumu söylemek istiyorum…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.