banner2

Şanlıurfaspor’da kongre yapıldı. Kongrede yine Kemal Saraçoğlu Başkanlığa seçildi.
Ama önün öncesinde yaşanan tartışmalar ile adeta şehrin ve şehirdeki insanların hafızası ile oynandı.
Tartışma Bakanı Karşılamaya gitmeyen Kemal Saraçoğlu’nun tavrı ile başladı. Türbindeki protokol krizi iplerin kopmasına neden oldu.
Zaten kongre kararı almış olan Şanlıurfaspor, kongreye yetişmeden Başkan Saraçoğlu İstifa Etti.
İstifasını açıkladığı basın toplantısında Saraçoğlu; "Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’le yapmış oldukları görüşme sonrası yeni adayın Abdulkadir Göncü üzerinde anlaştık, kimlerin yönetime girmemesi konusunda anlaştık, İnşallah Vali bey sözünde durur" dedi.
Sonra kongre olacağı gün delegeler seçime gelmedi. Çoğunluk sağlanmadığı için kongre bir haftaya ertelendi. Sonra Abdulkadir Göncü sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan şekildi. Devreye Fethi Şimşek girdi.  Sonra Kemal Saraçoğlu yeniden aday olduğunu açıkladı.
Fethi Şimşek ise; “Takımımız Bank Asya’ya çıktı. Mevcut yönetimin görevi devam ettireceklerini öğrendik. Bunu öğrenince bizim liste çıkarmamız doğru olmazdı. Biz kimsenin talipli olmaması halinde bu görevi yapmaya hazır olduğumuzu belirtmiştik” diyerek adaylıktan çekildi.
3 hafta içerisinde çeşitli ayak oyunları oynandı. Bir yanda Saraçoğlu Bakan krizinde Bakan Çelik’e yaranmak için devreye giren vali (kamuoyundaki algı bu) bir yanda çekildiğini açıkladığı halde mazlumlarını oynayarak ve her türlü ayak oyunlarıyla tekrardan başkanlık koltuğuna uzanan Kemal Saraçoğlu,  bir yandan adaylığı ilan edilen sapasağlam adam iken bir hafta sonra sağlık sorunu ile adaylıktan çekilen Abdulkadir Göncü, diğer taraftan rica minnet başkanlık için ikna edilen ve Saraçoğlu’nun liste çıkaracağını duyunca çekilen Fethi Şimşek!..
Acaba biz vatandaş olarak ne biliyoruz? Bize neyi anlatıyorlar? Perde gerisinde kim ne rantlar ve koltuklar peşinde? Hani kongre kararı alan Şanlıurfaspor’da yeni yönetime giren herkes Urfaspor’a 100’er bin lira yardımda bulunacaktı? Bu yeni yönetimde kaç kimi bu yardımı yapar?
Şimdi bize düşen “gün birlik, beraberlik günüdür” “her şey Şanlıurfaspor için olsun” “söz konusu Urfaspor ise gerisi teferruattır” söylemek düşer. Şanlıurfa’nın başarısı için kenetlenme günüdür diyoruz ama kenetlenecek yapı darmadağın ediliyor.
İşte, bu ahval ve şerâit içinde Başkan seçilen Saraçoğlu 1. Lig hedefini açılarken ilk 10. Sırayı hedeflediğini söylüyor. Yine de iyi… Ya son 10. Sırayı hedefleseydi ne yapardık?
Rahmetli Abdurahim Karakoç ne güzel söylemiş; ona bir kez daha rahmet okurken, sizi onun çok güzel şiiri ile baş başa bırakıyorum.

BİZ NE BİLEK BEYİM BÜYÜKLER BİLİR
Yalan dolan ile devran sürmeyi
Biz ne bilek beyim büyükler bilir
Milletin başına çorap örmeyi
Biz ne bilek beyim büyükler bilir

Rüşvet vermek rüşvet almak nasıl şey
Hazineden para çalmak nasıl şey
Terlemeden zengin olmak nasıl şey
Biz ne bilek beyim büyükler bilir

Erken palazlanıp erken ötmeyi
Değirmenler kurup baş öğütmeyi
Hele... meydan meydan adam gütmeyi
Biz ne bilek beyim büyükler bilir

Anlamayız kopya nedir, asıl ne
Perde, sahne, solo, koro, fasıl ne
Üçkağıtta erkan nedir usul ne
Biz ne bilek beyim büyükler bilir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.