banner2


 
Günümüzde toplumları bölmek, ikilem çıkarmak nerede ise genlerimize işlemiş.
 
Türkiye’de en küçük yapı olan ailelerden başlayarak, aşiretlere, köylere, ilçelere ve hatta mahallelere kadar hep bir bölme karşı karşıya getirme fitnesi var. Türkiye’de bu böyle.  Dünyada birçok bölgede daha fazla ve belirgin.
 
Siyonist Yahudilerin fikir babalığı yaptığı (1789) Fransız ihtilalinden bu yana toplumlar ve fertler hep insanların tercihi olmayan ve doğuştan gelen özellikleri üzerinden bölünmeye çalışıyor.
 
Hz İbrahim’in memleketi olan, Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin istirahatgahı olan ve birçok peygamberi bağrından çıkaran, her din, mezhep ve ırkı bünyesinde bulunduran peygamberler şehri Şanlıurfa’yı din, dil, ırk, üzerinden bir birine düşüremeyenlerin çıkardığı son fitne; “Urfalı Şanlıurfalı” fitnesidir.
 
Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile kavuğunu kıran ve hızla sanayileşen Türkiye gerçeğinin bir sonucu olarak gelişen şehirlere ek olarak Şanlıurfa,  Atatürk Barajının birçok köyü yutması ve GAP Projesinin hayata geçilmesi ile büyük göç alan bir şehir oldu.
 
Türkiye’de 1980’den sonra en büyük göç alan illerin başında Şanlıurfa gelir.
 
Kendini Urfalı, sonradan gelenleri Şanlıurfalı gösteren bazı fitneciler, göçle gelen potansiyele kültürlerini benimsetemedikleri için dışlama yöntemine başvuruyorlar.
 
Cami’de, teravih namazında tüm çocukları arka safa gönderen yaşlıların, namaz başlayınca görüntü yapan, bir birine dürten çocuklardan şikayetçi oldukları gibi, köylerde şehre göç eden insanları hep bir kenara iten ve bir birine dürten çocuklardan şikayetçi olan cemaat gibi sonradan şikayetçi olmak neyin nesi oluyor.
 
Hiç kimse farklı kültür benimsedikleri için bir başka kişi veya toplumu ötekileştiremez. Hangi kültürün daha medeni olduğunu kendini “Urfalı” olarak tabir edenler mi karar verecek? Medeniyet ölçüsü nedir? Kim kime göre karar verir?
 
Bu memleket “URFA” idi, kurtuluş savaşında “ŞANLI” bir direniş gösterdi. “Şanlıurfa” oldu.
 
Bu şehir işgale uğradığında, şimdi kendileri için “Urfalı” olduğunu söyleyenler “isot”çuluğun medeniyeti ile uğraştıklarını nasıl oldu da unutup medeniyet saymaya kalkışıyorlar.
 
Urfa’yı Şanlı yapmak için “Şanlıurfalılar” diye ötekileştirilen insanlar her şeylerini ortaya koymadılar mı?
 
Bugün Urfa’ya şan verilmişse bunların sayesindedir. Bugün hala bazıları isotçuluk yapabiliyorsa bu Şanlıurfalılar sayesinde oldu.
 
Tüm zamanlarını toplumun şikâyetlerini dile getirerek geçiren “bir mum yakmak” yerine hep karanlığa küfreden köhnemiş kültür varlıklarının son versiyonları olup ta “Urfalı, Şanlıurfalı” ayrımı yapan fitneci zihniyet karşılık bulmayacaktır.
Hz. İbrahim as’dan süregelen kardeşliğin devamı ve “Irkçılık yapan bizden değildir” Hadisi Şerife inanan Şanlıurfalılar ayrımcılık oyununa gelmeyecekler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.