banner2

Urfalıların bilinen bir sözümüz vardır; “Urfalının terazisi Urfalıyı eksik tartar” maalesef kuyusu kazılan her Urfa sevdalısı için bu kelimeyi söylemek zorunda kalıyoruz.

Şanlıurfa’da birçok başarılı projeye imza atan Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İzzet Korkmaz, 10 ay süreyle ayrı kaldığı başhekimlik görevine başlaması münasebeti ile 10 Kasım’da bir basın toplantısı düzenledi.

Başhekimi Op. Dr. İzzet Korkmaz, basın toplantısında;  “Yola kaldığımız yerden devam etmeliyiz. Çünkü vatandaşımızın bizlere ihtiyacı var” diyordu.

Başhekim Korkmaz vatandaşa hizmet etmenin cezasının sürgün olduğunu yaşayarak öğrenmiş biri. Buna rağmen geri geldiği görevine, “nerede kalmıştık” diyerek başladı.

Dr. İzzet Korkmaz görev yaptığı süre zaafında hep, “vatandaşa hizmet” dedi.

Şanlıurfa semt polikliniğinin ne olduğunu ondan öğrendi. 250 bin nüfusa sahip Eyyübiye bölgemizde Şanlıurfa’nın ilk semt polikliniği onun zamanında açıldı.

Donanımlı Görüntüleme Merkezi, Fizik Tedavi Merkezi Rehabilitasyon Merkezi ve 25 Yataklı Yoğun bakım ünitesi yine O’nun başhekim olduğu dönemde Urfalılara kazandırılan eserlerden bazılarıdır.
Şimdi ise kardiyak hastalar için 10 yataklı 1 düzey koroner yoğun bakım için gerekli çalışma başlattıklarını söylüyor.

Sayın Korkmaz çok konuşmadı, sadece çok düşündü ve güzel düşünceleri hayata geçirdi.  

Başhekim Korkmaz basın toplantısından sonra basın mensuplarına hastanenin cihaz ve fiziki yapısını gösterdi. Gerçekten son derece modern cihazlarla donatılmış bir hastane. Hastanede beş yıldızlı bir görüntüleme merkezi mevcut. Hastane çok pratik bir fiziki yapıya sahip. Hastalar ve hasta yakınları için her şey düşünülmüş.

Daha önce sedyeli hastaların çıkarılması güç olan acil servis kapısı değiştirilmiş. Geniş fakat atıl durumda olan acil bölümünün restorasyonunu yapmış.

Yeni bir bina yapmak için bütçe oluşturmuş.

Gerekli girişimlerde bulunmuş. Proje hazırlamış. Hatta projeyi bazı vekillere elden vermiş ama sonuç malum!..

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki; Şanlıurfalı hastalar çok şanslı. İnsan  Sağlığının kazanç sektörüne dönüştüğü günümüz Türkiyesinde hiçbir kazanç kaygısı gütmeden çok özel şartlarda ve lüks imkanlarda hizmet veren böyle bir hastaneye sahip oldukları için çok şanslılar!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.