banner2

Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı’nın kim olacağı herkes tarafından merak konusu!..
Ben 3 Ekim’de yazdım. Şanlıurfa’da büyükşehir belediye başkanı Bakan Faruk Çelik, o olmasa Vali Celalettin Güvenç, o da olmasa Abdulkerim Gök olur demiştim.  Ama o yazımda kare as’ı tamamlamamış, Prof Mazhar Bağlı’yı es geçmiştim.
Son günlerde siyasi gelişmeler beni doğrular nitelikte…
Faruk Çelik’in aday olmak istememesi Vali Celalettin Güvenç’i bir adım daha öne çıkardı.
Konu artık ulusal basınında gündemine girdi. Sözcü gazetesinde iki gün önce şöyle bir haber vardı; "Şan­lı­ur­fa­’da mev­cut Be­le­di­ye Baş­ka­nı Eş­ref Fa­kı­ba­ba aday gös­te­ril­me­ye­cek. Ye­ri­ne 5 isim öne­ril­di. AKP, Ur­fa­’da üze­rin­de uz­la­şı­lan isim bul­mak­ta zor­la­nı­yor. Par­ti­nin özel ra­po­run­da 3. sı­ra­da Şan­lı­ur­fa Va­li­si Ce­la­let­tin Gü­ven­ç’­in is­mi yer al­dı.”
Ben o gün, “Ahmet Eşref Fakıbaba’nın adaylık için şansı yok!” diye yazmıştım.
İmtiyazlarını kaybetme korkusu olan Bazı çevreler sanki nazire yaparcasına; tüm Rüzgârları Fakıbaba'dan Yana çevirdiler. Hem de kimliğini  kamufle ederek!..
Sonrada, Fakıbaba hacca gitmeden öncede başbakanla görüşüp yerini garantilemiş. Gönül rahatlığı ile de hacca gittiğini söylediler…
İmtiyazlarını kaybetmekten korkanların pohpohlamaları Fakıbaya’ya kaybettirdiklerini sanırım Fakıbaba fark etmiştir.
Eğer Fakıbaba geçen seçim parti kararına saygılı olup fedakârlıkta bulunsaydı bugün bir sağlık bakanlığı içten bile değildi.
Gelinen noktada perdeler aralandıkça ne kadar isabet ettiğimi görüyorum.
Siyasette 2 gün bir olmamakla birlikte görünen o ki Vali Celalettin Güvenç’in ismi biraz daha ön plana çıkıyor.
Bence Bakan Faruk Çelik dışında Urfalı olmayan adaylar konusunda biraz daha temkinli olmakta yarar var.
Vali Güvenç’in aidiyeti birileri tarafından kullanılmaya müsait. Böyle bir kamplaşma oluşursa bu hem Vali Beye hem de AK Partiye zarar verir.
Ve ikinci bir ceket olayı yaşanabilir!...
Son zamanlarda AK Parti karşıtı çevreler her türlü söylemi dillerine dolamaya başladılar. Tüm AK Parti yetkilerin sinirlerini gerdiler. Hatta kamuoyu önünde tartışmaya  başladılar.
Bu psikolojik baskı ve mantıksız muhalefetle AK Partiyi bunaltma süreci seçimler yaklaştıkça artacaktır. Hatta gerekirse terörle bile süreç desteklenecek.
Şimdi adaylar açıklandığında AK Parti adaylarına karşı çok daha büyük bir direnç geliştirecekler. Bu sürece koltuk peşinden koşanların koltuğu alamama hırsıyla destek verecekler.  Her kes el birliğiyle Adayların yıpranması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklar. Bunun partisi yok! AK Parti ve diğerleri…
Urfa’da şimdilik AK Parti için bir sıkıntı yok. Ama bu hava adayların açıklandığında değişebilir.
Bu süreç iyi yönetilmeli. Ve aday da bütün bu hassasiyetler göz önüne alınarak belirlenmeli.
AK Parti açısında zorlu süreç asıl şimdi başlıyor. Bu kadar yoğun ilgiyi yoğurmak da başlı başına bir başarı olur!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.