banner2

Yerel seçimler için başlayan aday adaylık başvuruları devam ediyor.

Şanlıurfa ‘da sadece AK Parti için seçim sürecine girilmiş gibi. Diğer partilerin adı yok.

Neredeyse Şanlıurfa’daki Belediye başkanlık için aday adayı olanların tamamı AK Parti’den başvuru yapıyor.

Bunda AK Parti’nin %70’lere varan oy oranının büyük etkisi var!..

Her kes tarlasını yağmur yağan bölgeye çekiyor. Siyasi fikir ve parti “koltuk”tan sonra geldiğine bir kez daha tanık oluyoruz.

Şanlıurfa’da AK Parti’den aday adayı olanlardan kim aday gösterilse seçilecek olan da odur. Onun için herkes AK Partiye müracaat ediyor.

AK Parti’den kimin gösterileceği belli değil. En önemlisi kriter dahi yok!

Bu seçim alışılmış yerel seçimlerden farklı olacak. Şanlıurfa  ilk kez büyükşehir için başkan seçecek!..

Bu seçim karmaşasına son verecek ve az da olsa kriter belirleyecek olan düğüm, Büyükşehir Belediye Başkan Adayının belirlemesiyle çözülecek.

Seçimden sonra büyükşehir belediyesi tüm ilçelerle ilgileneceği için Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacak kişi sadece encümenlerini değil ilçe belediye başkanlarını ve encümeninin belirlenmesini de etkileyecek!.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması durumunda AK Parti’den tüm ilçeleri de belirleme gibi bir talebi olabilir.

Bunu birçok aday adayı da biliyor. Onun içindir ki AK Parti Bayramlaşması ilçe Belediye Başkan Aday Adaylarının kendilerini göstermesine sahne oldu.

Sonuç şu: Şanlıurfa ve ilçelerine belediye başkanı olmanın yolu AK Parti’den geçiyor.

AK Parti’nin adayları belirleme süreci ise Büyükşehir Belediye Başkan Adayının belirlenmesinden geçiyor.

Ama bu süreçte en çok zorlanacak olan parti yine AK Parti olacak! Bu kadar yoğun aday adayı potansiyelini küstürmeden potada eritmek bir dert!

Halkın partiye olan teveccühünü yansıtacak adayı belirlemek ve oylarını bölmeden seçimi almak ikinci dert!..

Peki, başlık olarak neden; “Urfa’da Belediye Başkan Adayları Belirleniyor” demedim de ; “Urfa’da Belediye Başkanları Belirleniyor” dedim.  Çünkü aday olanın seçilmesi kesin gibi!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.