banner2


 
Şanlıurfa milletvekili adayları belirlendikten sonra bazı ulusal basın organları; “Urfa’dan aday gösterilmeyen aşiretler AK Partiye Bayrak açtılar” diye haberler yaptılar. Başa koydukları isim de Zülfükar İzol’du. Tabi, İstanbul’dan Urfa’ya bakınca öyle görünüyordu.  Onların başa koydukları İzol, birçok yöntem devreye koymasına rağmen sadece 14 bin oy alabildi.
Bucak Aşireti’nin adayı Ahmet Bucak’ta etkisinde olan bütün köylerde paket oy almasına, milleti sandıkta özgür oy kullanamamasına rağmen sadece 31 bin oy aldı.  Yani yine seçilecek oya ulaşamadı.
Burada bayrak açan sıradan halktı. Hiçbir aşiretçiyi istemeyen, hiçbir ağayı aday görmek istemeyen vatandaştı. Ama daha önce bu tepkileri kullanarak partiye yerleşen aşiretçiler gibi partiden dışlanan aşiretçiler bu tepkiye kendileri “liste dışı kaldığı için” diye ulusal basına lanse ettiler…
 
Peki, AK Parti aşiretleri devre dışı mı bıraktı? AK Parti tam tersini yaptı. Aşiret damarlarının kabarmasını sağladı. Bazı aşiretler “in” oldu, bazıları ise “auo” oldu. Değişiklik böyle oldu.
 
Gerçek şu ki; bütün aşiretçilerin oyu 5 ile 10 bin arasındadır. Ağaların oyu yoktur. Bu 5- 10 bin oy ise gidecek yeri olmayan marabalarındır. Eğitim seviyesi düşük ve menfaat çevrelerin “en iyi ağam bilir” zihniyeti ile olan oylar var.
 
Peki, nasıl oldu da şimdi AK Parti aşiretleri bitirdi deniliyor? Mevcut bazı aşiretlerin elinden alınan siyasi güç bazılarına devredildi. Bu nedenle milletin feodalizme olan tepkisini kullanarak mevcutları devre dışı bırakıp AK Partiye yapışan aşiretler de daha çok büyüyecek. Bunu da Aşiretçiliği Bitirdik diyenlerin eli ile yapacaklar…
 
                                              Geçmişin Hesabı Sorulmayacak mı?
 
Diğer bir konu ise seçim sürecinde Devlet Bakanı Sayın Faruk Çelik’in birçok yerde kullandığı; “Şanlıurfa’ya 220 Trilyon para geldi ama hiçbir hizmet olmadı” sözü. Evet, hiçbir hizmet olmadığını gözlerinizle gördünüz. 220 trilyonun çar çur edildiğini ağzınızla defalarca itiraf ettiniz.
 
8 yıldır iktidarda olan AK Parti değil mi? Bu iktidarda 4 yıl devlet bakanlığı yapmadınız mı? Urfa 2 dönemde de size en büyük desteği vermedi mi? Hükümetin gönderdiği para ile hizmet yapılmadığını biz mi şikâyet edelim? Siz mi şikâyet edeceksiniz? Siz şikâyetçiyseniz, biz bu çar çur edilen paralar için kime şikâyet edelim? Sizin şikâyete hakkınız yok. Siz hesap sorma makamındasınız!..
Buradaki siyasetçiler parayı bir şekilde cebe indirdilerse “Devlet Denetleme Mekanizması” yok mu?
Ayrıca bakanlık verilmeyen ve verilmesi de hiç düşünülmeyen “Şırnak, Ağrı, Hakkari, Bitlis vs” gibi iller de aynı durumdalar mı, bilemiyorum. Oralarda da hesabının sorulması ve hizmetin tam olarak gitmesi için ellerini açıp yukarından bir bakan gönder diye dua mı etmeliler?
Oralara giden ve birilerin cebine giren paralar var mıdır?
Soruları daha da çoğaltabiliriz ama şimdilik bu kadar.
 
Sayın Çelik, siz diyorsunuz ki yeni dönemde hizmette patlama olacak. 4 yılda 400 proje taahhüdünüz var. Geçmişin hesabı sorulmadan mı bu hizmetler yapılacak? Geçmişini bilmeyen bir millet geleceğine yön veremez! Geçmişin hesabı sorulmadan gelecekte hizmete yön veremez!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.