banner2

 

Yazımın başlığını bilerek seçtim. Umarım inşallah Ankara’daki Melik Gökçek gibi en az dört dönem Urfa’ya hizmet eder. Dün (02 Nisan 2014), Ak Partinin seçilmiş Belediye Başkanları ve Ak Partinin il yöneticileri Hacibekir’de tebrikleri kabul ettiler. Coşkulu bir kalabalık vardı. Köyden, kırsaldan, kentin varoşlarından ve Ana kentin merkezinden tebrik için gelen ve oyuna sahip çıkan fedakar ve gayretli insanları gördüm.

Gelenlerin yüzünde sevinç ve heyecanla karışık bir öfke de vardı. Aslında bu heyecan Tüm Türkiye’de vardı. Yüzlerindeki sevinç ifadesi, 12 yıldır kendilerine hizmet eden hareketin temsilcilerini, bir daha belediye başkanı olarak seçmiş olmalarından kaynaklanıyordu. Öfkenin sebebi ise, sandıktan ümitsiz olan odakların, canla-başla bu memlekete hizmet eden Sayın Başbakan ve Ekibini yolsuzlukla itham ederek onları hükümetten uzaklaştırmak istemeleriydi. İşte Urfa Belediye Başkanı Sayın Celalettin Güvenç’i ve ekibini tebrike gelenlerin yüzünde bu endişeyi hissettiren bir öfke ifadesi de vardı.

Ama her şeye rağmen gelenlerin yüzündeki tebessüm, gelecek hakkında çok umutlu olduklarını gösteriyordu. Siverek’in köylerinden gelen birisiyle görüştüm ve kendisine, “Siz Ak Parti Adayı Celalettin Bey’in kazanmama ihtimalini hiç düşündünüz mü? Size gelip de, ‘Bu yabancı adama ne diye oy vereceksiniz? Bu adam kazanmaz’ diyen oldu mu?” diye sordum. Aynen şunları söyledi:

“Çok şey söylediler ama hiç birisine inanmadık. Biz köylüyüz ama biz de artık her şeyin farkındayız. Kimin bize hizmet edebileceğini, kimin de seçildiği takdirde sadece partiden olan yandaşlarına ve aşiretlerine hizmet edeceğini çok iyi biliyoruz. Biz aklımızı peynirle mi yedik ki, Ak Partinin adayı dışında bir adaya oy verelim. Ama bizim dostlarımızdan bazıları da, oylarını ideolojik yaklaşımlarla bazı partilere verenler oldu

Celalettin Beyi ve ekibini tebrike gelenlerin bu coşkulu kalabalığından bir şey daha öğrendim. Anladın ki, artık Urfa’da bağımsız aday olarak ortaya çıkmak isteyenler birkaç kez düşünmeli ve işi iyi tartmalıdırlar. Yoksa seçilmek için ortaya saçtıkları paracıkları hebaen-mensûren yok olup gidecektir.

Merkez ilçelerden birinde bağımsız aday olan bir zatın akrabalarından bir grup da Celalettin Beyi ve ekibini tebrike gelmişlerdi. Onları görünce biraz şaşırdım. Merhabalaştıktan sonra, “Bağımsız adayınız sizden epey oy bekliyordu. Nasıl oldu da bu kadar düşük oy aldı?” diye sordum. Aynen şunları söyledi:

“Hocam, o dediğiniz zat bize hiç danışmadan ve kimseye sormadan bağımsız adaylığını ilan etti. Daha önce Ak Partiden aday adayı olmuştu. Fakat yarışın sonlarına doğru ümidi kalmayınca bağımsız adaylığını ilan etti. Biz köylerde oturuyoruz ve çok sorunlarımız vardır. Urfa büyük şehir olunca bizim sorunlarımız da büyük şehir tarafından çözülecek. Oylarımız kıymetlidir. Bizler ancak bize hizmet edebileceğine inandığımız birisine oylarımızı veririz. Biz Ak Partiye güveniyoruz ve oylarımızı onun adayına verdik

Kısacası köylüler de en az şehirliler kadar hizmetin kimlerden gelebileceğini biliyorlar. Onlar artık “Kandırılabilecek saf köylüler” değillerdir. Onun için bence bağımsız olarak ortaya çıkmak isteyen adayların bundan sonra daha dikkatli olmaları gerekir. Artık Urfa eski Urfa değil. Halk da eski halk değil.

Hayırlı Olsun Celalettin Başkan.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.