banner2

Umre hayatın karelerinden bir diriliştir. Günahlardan silkinmedir. Lebbeyke ifadesine kayıtsız icabettir. Ihramla dünyalıkları terk etmedir. Yeniden dirilişle Allah'a bağlılık yeminidir. Helal para ile Umreye gidiş geliş kul hakkı hariç  günahların silinmesine vesiledir.

Tüm ibadetlerin amacı kulun günahlardan arınmasıdır. Bu şuurla ibadetler kabul olur ancak. Hatalarla Rabbim ibadetlerimizi kabul buyursun. Umreler genellikle 20 Günlük yapılıyor. Şartlara göre gün sayısı çoktur. makul bir Umre 15 Günü geçmemelidir.

Devlet buna sınır getirmelidir asli korsan şirketleri kapsamak üzere. Gidişte heyecan dorukta günlerin uzun olması ile heyecan sönüyor. Kalpleri tekrar dünyalıklar sarıyor.

Umrede Telefonla görüşme en büyük sorundur. Yetkililerce çözümler üretilmelidir. Umre hem beden hemde mal ile yapılan ibadettir. Dolarla veya Riyalle Umre yapımına son verilmelidir. Paramız Dünya da en düşük değerdedir.100 Tl. ile 15 riyal alınıyor. Maliyetler yüksek olduğu için bu işle uğraşanlar Yemekten, otelden, odadan, servisten hırsızlık yapıyor.

Beşli oda gibi. Bulunduğum otelde şirketlerin 4 rehberlik masası vardı. Masalarda oturanlar şirketlerin Din görevlileriydi. En çok sorulan soru vifiyi bağlamaktı. Kimse İbadetle ilgili soru  sormazdı internet kolikler O,kadar çoktu ki...

Genç, yaşlı, Kadın, erkek her kesin elinde telefona pür dikkat perestiş vardı.Lobide kabede, serviste, asansörde, yemekhanede,yol da bile bu aşırı bağlılık bir felaketti ibadetleri imha silahıydı. Hacerül Esvedi öpmek, el sürmek, Nur Dağına, Sevrdağına çıkmak  çıkarmak, ziyaretlerde Arafata ihramlı çikmak farz haline getirilmiş.

Halbuki Kabede Namaz kılmak, çokça Tavaf yapmak, Dua etmek, tefekküre dalmak en büyük sevaptır. Bunları kim anlatacak hocalar. En iyi hoca ilahi söyleyen, yazdıklarımı teşvik eden, telefon çarşını gösteren, güzel Kuran'ı kerim okuyan fakat anlatmayan. Umrecileri hurma  pazarına götüren, Umrecilerin dolarlarını sarraflarda bozan, Umrecilerin cincık boncuk alımında öncü olan, Otelde vifiyi  bağlamakla mahirler ise vay bizim halimize...

Umrede çok bayan vardı çoğu çarşaflı ve peçeliydi.Örtü farz; ancak,tarz ve modaya dönmüş, iffet, edep, haya, ardamarı  çatlamış, Ahlak ilkekeri  zedelenmişse bu bu anlayışın ne kiymeti olur. Umre Hac bir eğitim alanıdır. Kutsal beldeler İman dolum tesisleridir. Boş gelenler dolu dönmelidir. Vesselam.....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.