banner2

Ümmet tüm Müslümanları kapsar. Her kavme bir Peygamber Allah CC.tarafından gönderilmiş. Tüm Peygamberlerin görevi ilahi emirleri Ümmetlerine tebliğ etmektir. Son Peygamber Muhammed Mustafadır. SAV. Bizi kabul ederse bizde O Peygamberin Ümmetiyiz.

28/ Eylülü /29 Eylüle bağlayan gece O yüce Peygamberin veladet yani doğum gecesidir. Her yıl bu gecede azda olsa Müslümanların yüreklerine Muhammedi  sağanak serpilirise de Amel bazında tesiri çok akaldir.

Sadece Salavat getirmekle, ilahiler Mevlitler okumakla, ben Peygamberi seviyorum demekle gerçek anlamda Peygamberi sevmek değildir. Allah'ı seviyorum, Kuranı ve Dini seviyorum demekte tıpkı bunun gibidir. Allah'ı seven emirlerini yerine getirir yasaklarından kaçınır. Kuran'ı seven içindekilerle amel eder. Peygamberi seven tüm sünnetlerine ittiba eder.

Mülüman'ın Ticaretinde, Siyasetinde, Adaletinde,Beşeri ilişkilerinde,Yönetmede, Yonetilmede,Eğitiminde, Kısacası yaşam tarzında Allah'ın ve peygamberinin emir ve yasaklarından yüzde kaç var? Bu oran Müslümanın Allah ve Rasulünün sevme ölçüsüdür. Efendim Namaz kılınıyor ibadet ler yapılıyor. Külfetli Camiler yapılıyor. Bu kadar hafızlar var Tarikat erbabının her gün zikirleri ve hatmeleri var denilebilir. bunlar zaten olacak ve olmalı.

Soru şu? Allah haşa gök yüzündendir  yer yüzüne karışamaz anlayışıdır. Bu anlayış atıl ve batıldır. Diğeri ise,her ikisine karışır ve karışma anlayışıdır. Benimsenmesidir. Bu günlerde sevgili Peygamberimize saldırılar var. Müslümanlar topyekûn ucuz atakta Fransanın mallarını boykot edelim naraları atılıyor. Bende nara atıyorum.Ya gavurun kanunları,Yalancı Demokrasisi,İfsat edici dizilerine ne demeli ?

Eylem ve söylemler ya hep ya hiç olmalı.Yaşam tarzında haram olan toto loto açılışını besmeleyle başlamak Fransanın fransızcası değilmi?  her kesi samimiyete davet ediyorum. Güneş üflemekle sönmez yeter ki, biz samimi olalım. Efendimizi kalemler yazamaz,diller anlatamaz. mevlamız,Efendimiz SAV.Mi  kurtuluş reçetemiz ilahi kekâmın da söyle tarif ediyor. "Ey Peygamber biz seni bir şahit,bir müjdeleyici,bir uyarıcı,Allah'ın izni ile kendi yoluna çağıran, bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik." Ahzab süresi Ayet 45/46

 Müslümanlar için Kuransız ve Sünnetsiz hayat olmaz. Örnek olsun diye Hasan El Benna,Seyyid KUTUP, Şeyh Ahmet Yasin Kuran aşıkları iken, Şehit edildiler Neden? Yer Yüzünde Çok güzel Kuran-i Kerimi okuyan insanı mest eden sayılarca hafızlarımız var onlara kimse ilişmiyor yine Neden? Yorumu okuyucularıma bırakıyorum.

Efendimiz Alemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamberdir. Karanlıklar onun sünneti ile aydınlanır.O Ümmet fertleri için Numune-i imtisaldir.Ahlak, merhamet, şef kat abidesidir. O yüce Peygamber her kes nefsi nefsi derken, O ümmetim,Ümmetim demiştir.Onun sünnetinde Irk üstünlüğü yoktur.Üstünlük takvadadır.Onu Taif halkı taşlarken,kan revan içinde iken,O yine bilseler yapmazlar diyerek af etmeyi seçmistir. Amcası Hz.Hamzayı şehit eden Vahşiyi bile af eden ender önder bir Peygamberdir Hz.Muhammed (SAV) Kısacası Peygamberi sevmek Sünnetini yaşa makla mümkündür.
Sünnetinden çok uzak kalan Ümmet Şefaat ya Rasulallah diye haykırıyor.Vesselam.....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.