banner2

Bir çocuk tanıdım adı Hüseyin 5 yaşında ama kendinden büyük laflar eden hayata sımsıkı bağlanmaya çalışan gülünce yüzünde güller açan biri bana dua et dediğinde “Allah önce bütün hasta çocuklara şifa versin sonra da bana şifa versin” diyecek kadar yüreği sevgi ve merhamet dolu bir çocuk.

 

4 yıl önce tanıştı o kendisini sıkı sıkı sarıldığı hayattan alan hastalıkla!...

Yani Lösemi (ALL )

Evet lösemiydi küçük Hüseyin.

Tedavi süreci Şanlıurfa Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde başladı.

 

Ankara ve İstanbul’da devam etti. İlik nakli oldu uymadı tekrar Şanlıurfa’ya döndü tedavi yeniden aynı hastanede başladı.

 

Ve bir amca tanıdım ismi Yusuf, yeğeninin ve diğer çocukların moralini düzeltmek için tam bir tiyatrocu gibi oyunlar oynayan ve onların yüzünü güldürmek için elinden gelenin en fazlasını yapan.

 

Ve bir baba tanıdım ismi Şevket, tam bir vefa örneği küçük Hüseyin’in yaşama tutunması için her şeyini feda eden canını ortaya koyan bir baba. Annesi ve ninesi onlardan geri durmadı küçük Hüseyin’i yaşama döndürmek için.

 

Ama olmadı her türlü tedbir alındı neticesinde Allahın takdiri oldu.

 

Ve….

Ve küçük Hüseyin cennette  kendisine ayrılan yerine gitti. İnnalilah ve inne ileyhi raciun.

Küçük Hüseyin tam 5 defa ameliyat olmuş defalarca ilik vermiş o yaşta ne cefalar çekmişti. Tedavisi Şanlıurfa Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde devam ediyordu. Peki nasıl bir yer burası daha önce anlattım, uyardım başka çocuklar ölmesin dedim fakat nafile.

 

Evet sözünü ettiğim yer Şanlıurfa Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Hematoloji Bölümü hijyenden uzak, her odada 3 Lösemili çocuğun kaldığı girenin çıkanın belli olmadığı söz de bir hastane.

 

Ve bu olumsuz şartlarda çalışmaya çalışan Hematoloji Uzmanları ve Sağlık Personeli evet onlar görevlerini canla başla yapmaya çalışıyorlar ama bu kadar imkânsızlığın arasında ancak bu kadarı olur. Benim lafım onlara değil onları bu şartlarda çalışmak zorunda bırakan yetkilileredir. Lösemili çocukların korkulu rüyası Enfeksiyon kapmasıdır. Bu kadar sağlıksız şartlarda tedavi alan çocukların enfeksiyon kapmaması neredeyse imkansız. Küçük Hüseyin’de Enfeksiyon kapmıştı. Bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Standartlara uygun Hematoloji bölümü şöyle olması gerekmez miydi: Her odada bir kişinin kaldığı, oyun odalarının olduğu, giren ve çıkan havanın filtreden geçtiği kesinlikle ziyaretçilere yasak olduğu ve refakatçilerin hijyen konusunda eğitildiği yer olmalıydı. Doktorların uyguladığı tedavi metodu doğru ama hastane mikrop saçıyor tabiî ki ölüm kaçınılmaz. Sayın yetkilileri Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Çocuk Hematoloji bölümünü acilen standartlara uygun bir yere taşınması için gereğini yapmaya davet ediyorum. Başka çiçekler solmasın anne- baba yüreği yanmasın.

 

Uğurlar olsun can Hüseyin uğurlar olsun...

 

Bütün Lösemili Çocuklara Allah’tan Acil Şifalar Dilerim…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.