banner2

Daha önce Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, başkanlığının 7. Yılında Şanlıurfa'da görev yapan yazılı basın mensupları ile bir toplantı yapmıştı.

Önceki gün ise belediye başkan yardımcıları ve birim amirleriyle birlikte Şanlıurfa'da görev yapan köşe yazarları ve internet sitesi editörleriyle bir araya geldi. Bende o toplantıya hem yazar, hem de www.balıklıgöl.com sitesi adına katıldım.

 Belediye Başkanı Fakıbaba bizlere fiziki ve sosyal belediyecilik alanında yürütülen çalışmaları ile ilgili olarak başkan olarak geçirdiği 7 yılda neler yaptığını anlattı.

Fakıbaba, 30 yıla ancak sığacak kadar hizmeti 7 yıl içerisinde yaptıklarını söyledi. Ayrıca belediyenin bu süre içerisinde yapmış olduğu çalışmalar ve yapmayı düşündüğü çalışmaları slâyt haline getirmiş. Slâyt çok anlamlı karelerden oluşuyordu. Özellikle slâytta yer alan eski yapısı bozuk ve çamurlu sokakları bizi alıp ta eskilere götürdü.

Toplantı ortam olarak, bilgilendirme olarak çok güzeldi. Fiziki şartlar da elverişliydi. Belediye Başkan yardımcısı Habib Arslan dışında tüm yardımcılar ve birim amirleri hazır bulundu. Habib Arslan'da Urfa dışında olduğu için katılmadığı söylendi. 
Başkan Fakıbaba, katılımcılardan gelen tüm önerileri, ilgili başkan yardımcılarına not almasını söyledi.

Fakıbaba'nın slâytlı konuşması sonrasında sohbet ortamına geçildi. Tabi sohbet dediysek bizimle değil, gittiğimiz her toplantıda, gerek valilik gerekse belediyenin ve diğer resmi kuruluşların yapmış olduğu her toplantı ve törenlerde protokolün en ön tarafında oturan, bilmem kaç yıllık gazeteci olduğunu söyleyen gazetecilerle sohbet edildi. Bir "tetirbe"ye girdiler, git ki çıkarasınız. Nerden akıllarına gelmişse; sanki dersiniz ki tüm sorunlarımız bitmiş. İş "tetirbe" ismine kalmış.

Biz birkaç genç arkadaşla 2 saatlik toplantıda soru sorma hakkı dahi verilmedi. Yanımda oturan bir sitenin sahibi ve yazarı nasıl kapmışsa, ikinci mikrofonu kapmış. Yarım saatten fazla mikrofon elindeydi. Kaç kez söze girmek istedi, bir türlü söz verilmedi. Neyse ki Başkan yardımcısı Fevzi Yücetepe araya girdi de o arkadaş bir iki kelime edebildi. Bende sinirlendim ve toplantıyı terk ettim.

Ben anlamıyorum! Dünya değişti. Anlayış değişti. Biz hala hangi toplantıya gidersek hep ön sıralarda usta (!) gazeteci oturur. İlk sözü o alır. Milleti tetirbelere kor (zaten tetirbeden başka da bir şey bildiklerini sanmıyorum. O da yaşları gereği yaşadıkları eski Urfa'yı bildiklerindendir) o tetirbe senin, bu tetirbe benim, git ki artık tetirbeyi çıkasınız!..

Ben Fakıbaba'ya birkaç soru soracaktım. Tetirbeciler sabote ettiler. Ben "raylı" sistemin ne zaman olacağını, kentsel dönüşüm projesinin ne olduğunu, yapılan yeni otogar'ın satıldığı-satılacağı konusunda dönen dedikoduların gerçekliğini, toplantıda; "ben bu hizmetleri yaptım, umarım benden sonra gelecek olan arkadaş daha iyi hizmet yapar" sözünü ne için söylediğini, bu seçimlerde milletvekilliğine aday olup olmayacağını soracaktım.

Tetirbeciler onu methetmekten. Ona soru sormamıza zaman bırakmadılar. Siz tetirbeciler zaten yazdığınız yazılarda hep methediyorsunuz. Bunu o şekilde devam edebilirdiniz.

Son olarak internet sitelerini davet eden Sayın Fakıbaba'ya teşekkür ederim. Umarım günümüzün en hızlı haber yapan ve günden güne büyüyen medyası olan internet medyasını bundan böyle yerel yöneticiler ihmal etmez.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.