banner2

Tebliğ denilince anlatma akla gelir. Tebliğ başlı başına bir sanattır. Her kes tebliğci olamaz. Piyasa,ekranlar,gazeteler tonlarca tebliğci ile doludur.

Doğruluk tebliğin ön şartıdır. Asrımızda en büyük tebliğci; dünyaya nizam veren, doğmamış çocuğa don biçen, umutlandıran,bazen umutları söndüren, kahinler gibi gelecekten haber veren, çoğu zaman kandıran, dar elbise biçtiren, yaptıklarını karla kapatan, yanlı siyasetçiler ve yanlışları alkışlayanlardır,

Dinimizde tebliğ büyük bir sermayedir. Zorlaştırmayın kolaylaştırın,nefret ettir meyin sevindirin emirleri var. Modeller yanlış yerden alınınca musluktan temiz su akmaz. İslah olmaz, ifsat olur.

Gerçekten insanların gönüllerine taht kurmuş her tebliği doğru yol kabul edilmiş, güvenilir nümune imtisal nadide toplum önderleride az değildir.
Bunlar; gerçek Şairler, siyasetçiler  sanatkarlar, Ülemalar, yazarlar, Tacirler,Tabipler, idareciler, Eğitimciler, katıksız tebliğciler, Edipler,Komutanlar diyebiliriz. Bunların tek gayesi  ilayi kelimetullah için ömrü nü insanların kurtuluşuna feda etmeleri ir.

Bu topluluk toplumun dertlerini dert edinen, çözümler üreten, bedel ödeyen sehiler ordusudur. Bunların referansı ilahi ve Nebevi ilkeleridir. Bu Islah fedailerinin olduduğu toplumlarda huzur oluradalet olur adil paylaşım olur. Suç oranları düşük olur Cezaevleri sinek avlar boş kalır.

Tebliğcinin davranışını ilahi kelamda şöyle anlatılır. "Allah'ın rahmetinden dolayı sen(Uhud da)Onlara yumuşak davrandın.Şayet sen kaba katı kalplı olsaydın onlar muhakkak çevrenden dağılır giderlerdi. Onları bağış la Allah katında bağışlanmalarını dile ve onlarla iş konusunda muşavere et. Bir kere azmettin mi, Allaha tevekkül et.Şüphe siz Allah tevekkül edenleri sever." Ali imran suresi Ayet/159

Efendimizde bu konu da şöyle buyurur; "Unutmayın! Tevazu kulun ancak şerefini artırır. Öyleyse Mütevazi olun ki, Allah sizi yükseltsin. Af etmekte kulun ancak izzetini artırır. Öyleyse af edin ki, Allah sizi aziz kılsın.Sadaka ancak malı artırır. Öyleyse sadaka veriniz ki, Aziz ve Celil olan Allah size merhamet etsin." Camiussağir,3411.
Tebliğcinin güzel sözleride birer sadakadır. kati kalplilik, kaba davranmak, kibir tebliğcinin vasfı değildir Vesselam......

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.