banner2


İlahi ikaz "üzerinde yaşadığınız Dünya yarılacak, altı üstüne gelecek hallaç pamuğu gibi olacak bunlar olunca insanoğlu ne oluyor? diyecek "Zilzal süresi Ayet 1-3 ve insan ne oluyor dedi. Her şey ilahi emirle olur.

O, ol dediği zaman olur. Ülkemizde 6.7 Şubat 2023 te 10 ilimizi kapsayan 7,7 Şiddetinde büyük bir deprem oldu. Deprem demek ölüm demek, enkaz demek, çaresiz lik demektir. Allah böylesi siddetli afetleri aciz kullarına bir daha göstermesin.

On ildeki yıkım enkazına Teknolojinin tüm araçları, insan gücü aciz kaldı. Olanlar kıyameti andırıyor. Binlerce insan deprem enkazı ile ecel kapısı çalınarak feci bir şekilde can verdi. Binlerce insan yaralı, Anneler yine ağladı. Geride yetimler, evsizler kaldı. Hesapsız maddi değerler heba oldu. Enkaz altın da bekleyen çok insan var ümitlerde tükenmek üzere.  Dahilek ya Rab..

Vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil Şifalar, yakınlarına sabır diliyorum. Depremin acısını, bırakılan korku izlerini taşımamak için insanın narkozlu olması gerekir. Bu depremde Devlet erkanı, kim ne yapabiliyorsa herkes seferber oldu. Allah güç kuvvet versin.

Keşke bu tabii afetlerde ki samimi çalışmalara siyaset karışmasa.. her deprem sonrası yıkılan binaların çü rüklüğünden dem vurulur. Suçlar müteahit ,lere izafe edilir. Depremde Yıkılan Binaların çimento, demir, işçi hırsızlığından bahsedilir. Bir musibet bin nasihatır kelamı kibar unutulur tedbir alınmaz.

Tüm işlerimiz de tedbir almak bizden, Takdirise Allahtandır. Depremin üçüncü gününde artçı depremle binalar beşik gibi sallanıyor. Kimse korkudan evlerine giremiyor. Havalar çok soğuk ihtiyaçlar had safhada.

Su, Ekmek Battaniye, kalın giyecekler en büyük ihtiyaçtır. Depremin birinci günü Ş.Urfada Fırınlar kapalıydı hiç bir mazeret kabul edilemez. Deprem süresince iki geceyi ailemle Seyrantepe Maşuk Molla Gürani Ortaokulunda geçirdim yüzlerce insanın barındığı Okula hiç bir yetkilinin geldiğini görmedim

Hakkını vermek lazım kaldığımız Orta okulun genç Müdürün insani ilişkileri takdire şayandı. Yanımda belediyeyi aradı depremzedelere çorba getirin dedi kimse getirmedi. Helal süt emmiş Okul müdürü yüzlerce insana Su, Çay, çikolata, arabası ile bir hayır severden sıcak çorba getirip hepimize ikram etti. işte insana değer veren anlayış budur.

Yaraların sarılması el birliği ile olur. Zengin olanlar elini cebine, kesesine,kasasına atmalı Sadakalar musibetleri def eder.Olanlardan ibret alalım. İsyan bayrağından feragat edelim.Tevbe,ha  lis dua, iyi ameller belki bizi kurtarır.
Vesselam....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.