banner2


Suriye’deki iç çatışmaları 3. Yılını doldururken bölgede dengeler alt üst oldu.
Kimin eli kimin cebinde belli değil!..
Kayıtlı ve kayıtsız 1 milyondan fazla mülteci Türkiye’nin çeşitli kentlerine dağılmış durumda!
Bu mülteci akını Zaten işsizliğin yüksek olduğu Türkiye’de hem işsizlik oranını yükseltti.  Hem de yaşam standardını düşürdü.
Çoğu kimse şunu söylüyor; “Tayyip Erdoğan neden Suriye’nin iç işine karışıyor. Neden Suriye’de taraf tutuyor?”  
Bunu İslami söylemleriyle ön plana çıkan bazı özel ve tüzel kişilerde söylüyor. Ama kimse şunu söylemiyor; “ ortaya böyle bir durum çıktı. AK Parti ve Başbakan Erdoğan çıkan bu duruma göre pozisyon aldı”
Suriye ile iç karışıklık öncesi hiç bir sorunumuz kalmamıştı. Hatta eylemlerin ilk başladığı dönemde iş iç savaşa gitmeden çözülmesi içim AK Parti çok çaba sarf etti. Demokratik çalışmalar yapması için Beşşar Esat’la çeşitli görüşmeler yaptı. Ama Beşşar Esad çevresine güç yetiremedi. Demokratik çalışmaları yapamadı.
İş silahlı çatışmaya ve iç savaşa gitmesi Türkiye için bir facia oldu. Bunu baştan beri bilen AK Parti iktidarı işin bu noktaya gelmemesi için yürüttüğü diplomasiyi hiç kimse inkâr edemez.
Ancak bazı şeyler maddi çabaları aşar. “KADER” diye bir şey var!. Suriye’nin kaderinde bu olayların çıkacağı var. Ve bu olayları hiçbir maddi güç engelleyemez.
Şimdi ortaya çıkan bu iç karışıklığın, çatışmanın ve akan kanın durması için Beşşar Esed’in gitmesi dışında bir seçenek yok!
Bunun için Türkiye ve Erdoğan taraf tutmuşsa bunda garipsenecek bir şey yok. Bunun dışında bir çözüm önerisi olan varsa çıksın söylesin.
Herkes bol keseden atabilir ama reailtede bunun bir karşılığı yok.
Siz sanıyor musunuz ki Esed tekrar otoritesini kurduğunda kan duracak! Bu isyancı dediğin vatandaşlarına ne yapacağını herhalde bilmek için kahin olmaya gerek yok!.
Şimdi herkes şunu bilsin ki ortada bir gerçek var. O da iç savaş yaşanıyor. İç savaş yaşandığı ülke Dindaşımız, komşumuz ve tarihi birlikteliğimiz olan bir halk.
Burada olan çatışmalardan “ bana ne” deme lüksümüz yok!..
Bu bizim iç meselemizin bir parçası.
Türkiye Kısa vadede kaybetsek de hem uzun vadede kazanır hem de haktan yana tavır almış olur. Şu an yapılan da o!
Bunun başka yolu varsa çıkıp söylesinler. Ama Hakkı ve doğruyu söylesinler

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.