banner2

Milletvekili seçimleri yaklaşırken aday adaylarında da heyecanlı bekleyiş devam ediyor.
Şanlıurfa’da en fazla başvuru 299 kişi ile AK Parti’ye yapılırken bunu 87 kişi ile HDP takip ediyor. Diğer partilerde aday adayları arasında rekabet yok gibi…
HDP ilk kez seçime gireceği için adaylarını nasıl belirleyeceğini bekleyip göreceğiz.
AK Parti daha önceki seçimlerde aday adayları için teşkilatlarına oy kullandırırdı. Bu seçimde de bu geleneğini sürdürmekle birlikte ilk kez değişik bir yöntemi de devreye koyarak Şehir’de bulunan Odaları, Sendikaları ve derneklerin yöneticilerini de aday belirleme sürecine kattı.
Şanlıurfa’da bulunan STK’ların %90’ının katıldığı seçimde AK Parti STK yöneticilerin önüne kendi aday adalarının listesini de koymadı. Sadece 12 satırlık boş bir oy pusulası verildi ve “aday olarak görmek istediğinizi yazın” dediler…
Şanlıurfa’dan 5000 kadar Sivil Toplum Yöneticisi katıldı. Bu çok büyük bir anket aynı zamanda…
Şanlıurfa’da STK temsilcilerin %10’u katılmadı bu seçime… Bence alınganlık yapıp katılmamak olmaz. Neticede bu şehre seçilecek vekil hiçbir siyasi farklılık göstermeden bu şehre vekâlet edecek. Her katılan belki seçimde bu vekillerin seçileceği partiye oy vermeyecek ama hangi parti’de olursa olsun şehre vekâlet edebilecek insanları önermemiz lazım…
Kimisi de haklı olarak; “Bu seçimlerin bir geçerliliği olmayacak. Atı alan Üsküdar’ı geçti” diyerek eleştirdi. Her ne olursa olsun. Bu seçim adayları etkileyecektir. Belki bu seçim zaman açısında geç yapılan bir oylama oldu ama en azında diğer partilere ve gelecek seçimlere örnek olması bakımında önemli olduğunu düşünüyorum.
Tabi, STK’lar seçime katılacağını duyan bazı aday adayları, STK’lara “taciz” denilecek seviyede rahatsızlık verdiler. Maalesef bu tür davranışlar da toplumumuzun birer gerçekleridir. Katlanmak zorunda kalıyoruz!..
Bildiğiniz gibi bir belediye bile alacağı bir temizlikçi için bir kriter koyarken siyasi partilerde hiçbir kriter olmaması kötü bir durum.  Mesela bir aday adayı bana şu mesajı atmıştı; “Flaş Flaş Flaş Bölgesel ve Evrensel Projelerimle Canlı Yayın Konuğuyum” diye… Eminin bölgesel ve evrensel kelimesinin açıklamasını yapamayacak bu aday adayı bunlarla ilgili nasıl projeler hazırlayacak? Onun için STK’ları rahatsız eden bazı adaylar çıkabilir. Ama her şeye rağmen bir ön seçim niteliği taşıyan bu STK temayülü önemli bir seçimdir.
“Küçük şeylere gereğinden çok önem verenler, elinden büyük iş gelmeyenlerdir” (Eflatun)
Selam ve dua ile


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.