banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Urfa Haberleri Eyyübiye Ayşegül Yıldızdan boşanıyor mu? CHP

Urfa'da su topu takımları olduğunu biliyor muydunuz?

Şanlıurfa AynZaliha gölünde 1940'larda Urfa'da maçlarını oynayan iki takım varmış. Bunlar, Uyanışspor, Halkspor ve Balık Yüzme İhtisas Kulübü. Ayrıca 1970'lara kadar da Urfa yüzücü yetiştiriyormuş...

Bu takımlar ve yanısıra Şanlıurfa'da Türkiye'yi uluslarası musabakalarda temsil eden milli sporcularımız Şanlıurfa Balıklı göl ve Aynzeliha gölünde yetişiyorlarmış.

1972 yılında belediye Balıklıgöl ve AynZeliha göllerinde yüzmeyi yasakladıktan sonra su topu ve yüzme Urfa için tarih olmuş.

SOĞUK SUDAN DOLAYI MAÇ İPTAL EDİLMİŞ

1967 senesinde Adana Demirspor Urfa'ya deplasmana gelmiş. Maçın ilk yarısı  Urfa'nın 4-0 galibiyeti ile bitmiş. Balıklıgölün suyu çok soğuk olduğu için devre arasında Adana Demirspor konyak içerek ısınmaya çalışmış, fakat maça devam edememişler.

Fotoğraftakiler Urfa Balık Su Topu Takım Oyuncularından Dede Osman Alkan, Halit Eren, Osman Çiftbudak

URFA'DAN MİLLİ YÜZÜCÜLER ÇIKMIŞ

Şanlıurfa Balıklı göl ve aynzeliha gölünde yüzmeyi öğrenerek Türkiye Şampiyonu olan yüzücülerimizin yanı sıra Milli Takıma çağrılarak uluslarası müsabakalarda Türkiye'yi temsil eden Milli yüzücülerimiz olmuş.

OSMAN ÇİFTBUDAK VE HALİL DOĞAN URFA'DAN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA KATILDILAR

1959 yılında Adana'da yapılan Türkiye birincilikleri müsabakalarına Urfa’dan katılan Halil Doğan ve Osman Çiftbudak, yapılan müsabakalarda Halil Doğan 100 m. kurbağalamada ve 100. kelebekte Türkiye rekoru kırdı.

MEHMET TUZ TÜRKİYE REKORU KIRDI
Urfa’dan yetişe bir başka yüzücümüz Mehmet Tuz. Tuz, 1968 Türkiye şampiyonasında 100 metre gençler sırtüstünde Türkiye üçüncüsü olmuş. O yıllarda Türkiye üçüncüsü olan sporcular Milli Takıma misafir sporcu olarak davet ediliyordu. Böylece Mehmet Tuz Milli Takıma alındı. Mehmet Tuz, 1970 yılında Atina'da yapılan yarışmalarda 200 metre sırtüstü gençlerde 2.44.00 derece ile Türkiye rekoru kırdı.

URFA'NIN SUSUZLUĞU FİLMLERE KONU OLMUŞTU

Türkiyenin efsane komedyenleri Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın "Nereye Bakıyor Bu Adamlar" filminde ilk kez vapura binen  Zeki Alasya, Metin Akpınar'a; "Sen daha önce Vapura Bindin mi? sorusuna Akpına, "Tabi, Ben Askerliğimi Urfa'da yaptım" diye cevap veriyor. 

www.balikligol.com 

İŞTE FİLMDEKİ O SAHNE..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.