banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Cevheri Urfa'da TÜMSİAD'ı ziyaret etti

 Ziyaretinde CEVHERİ, TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Sadık SADE ve yönetim Kurulu üyelerinin, 64. Hükümetten beklentilerini ve Şanlıurfa' ya dair sorunlarını dinleyip istişare etti.

TÜMSİAD Yönetim Kurulu adına Başkan SADE; Hükümet programında yer alan vaatlerin bir bir yerine getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Asgari ücretin artışının olumlu olduğunu ancak işverenin mağdur edilmemesi gerektiğini, AB v.b hibe fonlarına müracaat eden işadamlarına hırsız muamelesi yapılmadan gerekli kolaylıkların sağlanması gerektiğini, Şanlıurfa'ya yakışan fuar alanının ivedilikle yapılması, Şanlıurfa- Ankara ve Şanlıurfa- İstanbul günübirlik uçak seferlerinin yeniden dizayn edilmesinin altını çizen Başkan SADE,  Şanlıurfa'nın % 2,58 nüfus artış hızı ile 2023 yında Türkiye'nin 6. İli olacağını ve aralarında  Gaziantep, Adana, Kocaeli ve Antalya'geride bırakacağının altını çizdi.

SADE,  Şanlıurfa'nın bu illerin sahip olduğu imkanlara sahip olmadığı bu yüzden 64. Hükümetten pozitif ayrımcılık beklediklerini, Türkiye ile eş zamanlı Şanlıurfa 2073 vizyon ve planının hazırlanıp derhal uygulamaya geçilmesi gerektiğini dile getirdi.Tarım potansiyeli, Turizmi ve Sanayisi ile Şanlıurfa hakettiği yere gelmelidir dedi. Halkın sesi olan STK ların siyaset kurumu tarafından dinlenmesi gerektiğini ifade ederek Vekil CEVHERİ' ye Eğitimden sağlığa, madde bağımlılığından spora , Sanayiden Turizm ve tarıma, kentin acil ve uzun vadeli problemlerini aktardı.

Ak parti Milletvekili CEVHERİ'de not aldığı sorunları Hükümetin ilgili kurullarında dile getirip çözmeye çalışacaklarını ifade ederek, verimli geçen ziyaret ve çalışmaları için TÜMSİAD' a teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.