banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Yaparsa Ak Parti Yapar! Vatandaş: Ekonomik sorunları bu hükümet çözebilir

Areda Survey’in yaptığı son ankette vatandaşlara ekonomi ile ilgili bir soru yöneltti.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine aylar kala Areda Survey'in 23-27 Ağustos 2022'de 26 ilde toplam 2 bin kişiyle yaptığı ankette vatandaşlar, "Sizce mevcut ekonomik sorunları hükümet mi çözer muhalefet mi?" sorusuna cevap verdi.

AK PARTİ’NİN EKONOMİYLE İLGİLİ HAMLELERİ GÜVENİ VE UMUDU ARTIRDI

Kamuoyu ekonomik sorunların çözümünde muhalefetten çok hükümete güven duymaya devam ediyor.

AK Parti Hükümeti’nin son aylarda enflasyonu dizginlemeyi başarması ve asgari ücrete enflasyonun üzerinde bir zam yapması iktidara olan güveni arttırdı.

Diğer taraftan hükümet, temmuz ayından bu yana geçen 6 aylık enflasyon oranını da dikkat çekici bir şekilde düşürerek yüzde 15’e indirmeyi başardı.

VATANDAŞLAR, “ÇÖZERSE YİNE ERDOĞAN ÇÖZER” DİYOR

Yapılan araştırmada, halkın ekonomiyle ilgili sorunları hükümetin çözebileceği inancında olduğu ortaya çıktı.

Araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 51,5’i, “Ekonomik sorunları çözerse yine Erdoğan çözer” düşüncesinde olduğu görüldü.

MUHALEFETE OLAN GÜVEN ERİYOR

Hükümetin son 7 aylık karnesi giderek yukarı tırmanan bir seyir izlerken muhalefet partileri ise vatandaşın güvenini kaybediyor.

Ocak 2022’de kamuoyunun yüzde 42,3’ü ekonomik sorunların muhalefet tarafından çözülebileceği düşüncesindeyken söz konusu partilere güven yüzde 31,1’e kadar geriledi.

KAYNAK: HABER7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.