banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Üstad, 'Ekmeksiz kalırım ama hürriyetsiz asla'

Said Nursi'nin, "Ekmeksiz kalırım ama hürriyetsiz asla." sözlerini hatırlatan Fırıncı, "Askerler tarafından yapılan mevcut Anayasa insanların hürriyetini kısıtlıyor. Darbe anayasasına 'hayır' demiştik, referandumda anayasa değişiklik paketine 'evet' diyeceğiz." şeklinde konuştu.

Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatta kalan 6 talebesinden biri olan Mehmet Fırıncı, referandumla ilgili düşüncelerini açıkladı. Said Nursi'nin, "Ekmeksiz kalırım ama hürriyetsiz asla." sözlerini hatırlatan Fırıncı, "Askerler tarafından yapılan mevcut Anayasa insanların hürriyetini kısıtlıyor. Darbe anayasasına 'hayır' demiştik, referandumda anayasa değişiklik paketine 'evet' diyeceğiz." şeklinde konuştu.

Van'da Bediüzzaman'ın Erek Dağı'ndaki mekanına giden Mehmet Fırıncı, burada bazı değerlendirmelerde bulundu.

12 Eylül darbesinin ürünü olan anayasada tehlikeli ve zararlı maddeler olduğunu anlatan Fırıncı, "Biz niye ikinci sınıf demokraside yaşayalım?" sorusunu yöneltti. Fırıncı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir kısım maksatlı maddeler konulmuş ve buna da anayasa denilmiş. Başka birisine, 'Benim hakkımda her türlü şeyi yapabilirsiniz' diyemeyiz. Anayasa'ya hesabı sorulmamak üzere maddeler konulmuş. Bu maddeleri koyanlar bile şu anda, 'Bu anayasa değişebilir' diyor. Dünya önünde haysiyetimizi kurtarmak için referandumda 'evet' diyerek bu işi düzeltmemiz lazım. Almanya, Fransa, İngiltere'den neyimiz geri?"

Demokratik açılım ve Kürt meselesine de değinen Mehmet Fırıncı, Bediüzzaman Said Nursi'nin bundan 100 yıl önce bölgede okullar açılmasını istediğini, bu eğitim kurumlarında Arapça, Kürtçe, Türkçe dersler verilmesi üzerinde durduğunu vurguladı. Said Nursi'nin, "Arapça farz, Türkçe vacip, Kürtçe de caizdir." sözünü hatırlatan Fırıncı, "Üstad hazretleri, 100 yıl önce Kürt sorununa çözüm için Van, Bitlis ve Diyarbakır'a üniversite kurulması için çalıştı." dedi.

Bursa'nın İnegöl ve Hatay'ın Dörtyol ilçelerinde meydana gelen olaylar için, 'yazık ve acınacak bir hal' tabirini kullanan Mehmet Fırıncı, "Türklerin menfi bir hareketin içine girmesi yanlıştır. Nerede Türk varsa o Müslüman'dır, nerede Kürt varsa o da Müslüman'dır. Müslüman olmayanlar Türklükten ve Kürtlükten çıkmışlardır. Biz Hz. Resulullah'ın salihleriyiz. Bunu kabul edelim ve kardeşlikle bu güzel vatanda beraber olalım." şeklinde mesajlar verdi. Kendisinin de İnegöl doğumlu olduğunu aktaran Fırıncı, olayların, dindar kişilerin yaşadığı İnegöl'e yakışmadığını dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.