banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

Urfa'da gündeme bomba gibi düştü!

Başbakan Davutoğlu’nun, AK Parti’nin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu ifade etmesinin ardından Şanlıurfa İl Teşkilatında bir takım revizyonların yaşanacağı konuşuluyor.

Şanlıurfa Olay Gazetesinin haberine göre: 7 Haziran’da yapılan genel seçimlerde 974 bin 962 seçmenden 781 bin 449 seçmenin sandığa gittiği Şanlıurfa’da geçerli 763 bin 380 oydan 356 bin 537 oy alarak 25’nci dönemde 7 milletvekili çıkartan AK Parti, geçmiş seçimlere göre hayal kırıklığı yaşadı. Kalesi olarak gördüğü Şanlıurfa’da büyük bir hezimet yaşayan AK Parti’de şimdi hareketli günler yaşanıyor.

 Beyazgül Ankara’ya çağırıldı

Şanlıurfa genelinde birinci parti olmasına rağmen oylarında düşüş olan AK Parti’de Genel Merkez, seçim sonuçlarının faturasını İl Başkanlığına kesti hatta il teşkilatında değişikliğe gidileceği kulislerde konuşuluyor. 6 Şubatta göreve gelen İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü Seçimin ardından Ankara’ya çağıran genel merkez, Şanlıurfa’da oyların bu kadar düşmesi konusunda Beyazgül’den rapor istedi.

 Belediyeler yeterince çalışmadı

Öte yandan, İl Başkanı Beyazgül’ün geçtiğimiz günlerde Ankara’ya yapılan İl Başkanları toplantısında, milletvekili aday listeleriyle ilgili şikâyetlerini dile getirdiği ve bazı belediyelerin seçimlerde partiye yeteri kadar destek vermediği bilgisini aktardığı iddia edildi.Toplantıda, ayrıca Şanlıurfa’daki bazı belediyelerin başarısız uygulamaları nedeniyle partinin oy kaybetmesinde etkili olduğu ifade edildi. İl Başkanlarını dinleyen Başbakan Davutoğlu’nun da gerekenlerin yapılacağı mesajını verdiği dile getirildi.

 İl Başkanları ve Belediye Başkanlarıyla görüştüm

Bir önceki gece TV programında gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da AK Parti’nin yenilenmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.Seçim sonuçlarına ilişkin, gençlerin yanı sıra il başkanları, belediye başkanları ve 12 yıl önce AK Parti içinde mücadeleye başlamış ve tecrübe yaşamış olanlarla istişarede bulunduğu anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti: “Atılması gereken adımlar önemlidir. 12 yıllık miras büyük bir miras ve AK Parti şu anda dünyanın en geniş tabanlı siyasi örgütlerinden biridir. Hiç şüphe yok ki Türkiye’nin ise en geniş tabanlı tek siyasi örgütüdür. Çünkü bütün illerde teşkilatımız var, bütün illerde ana kademe, bütün illerde kadın kolları, bütün illerde ve ilçelerde gençlik kolları var. Bu yapının, 12 yıllık bu büyük mirasının üzerinde, birtakım aksamalar doğmuşsa şimdi tam vaktidir. Birçok teşkilat mensubunun söylediği ‘Yeni Türkiye için AK Parti’nin de yenilenmesine ihtiyaç var’ görüşü halkımızın verdiği mesajlardan biridir.”

 

"Oy vermeyen kitle benim için önemlidir"

Davutoğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili sadece parti teşkilatı içinden değil dışarıdan da bazı araştırmalar yaptırdıklarını belirterek, "Bize oy vermeyen kitle, benim için önemlidir, kriter ve araştırmalarda onu sorarım; ‘AK Parti’ye oy verebilirim’ diyen kitle ile ‘AK Parti’ye oy verdim’ diyen kitle arasındaki oran farkı çok önemli. Biz geçmiş yıllarda bunun daha büyük olduğunu görüyorduk. Yani gri alan daha büyüktü ve biz gri alana hitap edebiliyorduk. Şimdi bu alan daralmışsa ki daraldı bunun niye daraldığını sormak benim görevim" dedi.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.