banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Urfa pamuğu Meclis’e taşındı

Milletvekili Ayşe Sürücü Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Şanlıurfa’da pamuk üreticilerinin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa’da bu yıl çiftçilerin ürettiği pamuğun büyük bir kısmının satılmadan bekletildiğini aktaran Sürücü, “ Geçen yıl kilogramını 3 TL’den satılan pamuğun bu yıl 2,5 TL’ye kadar düştü. Bu yıl Urfa’da yağmurun erken yağmasıyla birlikte yağmur yiyen pamuk kilogramı 2 TL’ye bile alıcı bulamamaktadır. Çiftçiler bu fiyatlarla gübre, mazot ve buna benzer masraflarını karşılayamıyor. Bununla birlikte pamuğun para etmemesi tarlalarda çalışan işçi kardeşlerimiz de paralarını alamamaktadır” dedi.

Mevcut tarım politikasını eleştiren Sürücü şunları söyledi:

Türkiye bugün birçok ürünü dışarıdan ithal ettiği gibi pamuğu da dışarıdan ithal ediyor. Bu politikalar yüzünden pamuk ekim alını giderek daralmaktadır. 2002 yılından 2017 yılına kadar pamuk üretim alanında yüzde 30 kadar daralma olmuştur. Hükümet bu sorunlara geçici çözümler bulmaya çalışmaktadır. Ülkemizde pamuk üretim ve tüketim ve ekonomideki önemi dikkate alınarak pamuk üretimi tüketimi karşılayacak bir seviyeye getirecek politikalar oluşturulmalıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.