banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Nihat Çiftçi Sanlıurfa Haberleri Urfa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Emin Önen, Gençleri uyardı!

Önen, Şanlıurfa gezisinin ikincigününde İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa şubesinin üniversite öğrencilerine yönelik geleneksel olarak düzenlediği ‘Haftasonu Kahvaltısı’nda öğrencilerle buluşarak öğrencilerin sorularını cevapladı.

Külliye, ülkemizin onurudur
İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Başkanı Av. Cüneyt Altıparmak’ın Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki makamında ziyareti sırasında yaptıkları davetlerine icabet eden Önen, “Külliye ülkemizin onurudur” diyerek Külliye hakkındaki tartışmaların algı operasyonu olduğunu, yasalar gereği seçilecek her Cumhurbaşkanının burayı kullanacağını, şimdi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ülkemizin lideri ve Devlet Başkanı sıfatı ile tabii olarak kullandığını söyledi.
Türkiye tarihiyle tekrar bütünleşiyor
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı A.Emin Önen; “Bizim tarih yapmakla değil, tarih yazmakla ilgili sıkıntılarımız var. Türk tarihi bildiğiniz gibi Orta Asya’da başladı ve yüzyıllarca Çin ve diğer Asya devletleriyle iç içe yaşadık. Hatta şu an ilk uygarlıklarımız hakkında bildiğimiz birçok şeyi Çin kaynaklarından öğreniyoruz. Fakat bugün dönüp baktığımızda ne biz Asya hakkında tam anlamıyla bilgi ve ilgi sahibiyiz, ne de Asya bizi tam olarak biliyor. Çünkü Türkiye’nin içinde bulunduğu bu zengin coğrafyayı her yönüyle 360 derece keşfedip değerlendirme vizyonuna sahip olan Sn. Cumhurbaşkanımızdan önce dünyayı tek boyutlu olarak görmek kolayımıza gitmiş. Asya bizi Batılı kaynaklardan öğreniyor. Biz de Asya’ya Batılı kaynaklardan baktığımız için Asya ülkesi olduğumuzu unutmuşuz, gönüllerimiz Asya’dan uzak kalmış. Bazı güçlerin Sn. Cumhurbaşkanımıza karşı algı operasyonu yapma sebepleri de tam olarak budur; ülkemiz artık bize başkalarının biçtiği rollerle yetinmiyor, tarihi ve coğrafi bağlarıyla tekrar barışıp bütünleşiyor” dedi.
Türkiye’de Çinli yatırımcı görmek istiyoruz
Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Önen, “Dünya dönerken bu teknoloji çağında yerinizde durarak bir şeylerin gerçekleşmesini bekleyemezsiniz. 2015 yılının Asya-Pasifik bölgesinin dünya toplam gayrisafi hasılasındaki büyüklüğü % 30’dan fazla ve bunun sadece % 13’ü Çin’e ait. Biz dünyayı sadece Batıdan ibaret zannederken Çin bu vizyonla tarihi İpekyolu’nun yeniden canlandırıyor. Londra’dan Pekin’i bağlayan bir tren hattı üzerinde kalan tüm ülkelerin etkileşimlerinin sağlanması için çalışılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Xi Jinping 2015 Temmuz ayında Çin'de yapılan toplantıda bu projeyi hassasiyetle desteklediğini müşterek olarak açıkladı; ayrıca Türkiye Marmaray'la Asya'yı Avrupa'ya bağlayan tüp geçidi inşa etti” diyerek, Türkiye-Çin ilişkilerinde gelinen noktayı da özetledi;
“Türkiye-Çin arasındaki ticaret hacmi şu an 30 milyar dolar seviyesinde. 2023 hedefleri arasında bu seviyenin 100 milyar dolara çıkması bekleniyor. Ülkemizdeki ilk 500 yatırımcı listesindeki Asya firmaları gün geçtikçe artıyor. Ülkemizdeki Uluslararası Doğrudan Yatırım listesinin ilk 20 ülkesinin yedisi Asya ülkeleri ve 11500’ten fazla ülkemizde istihdam sağlayan Asya firması var. Bu rakamlar karşılıklı potansiyelin çok çok altında. İnşallah sizin gibi parlak gençlerin de sayesinde ülkemiz 2023 hedeflerine daha kolay ulaşacak İkili ticaret hacminde Türkiye'nin payının artması için hem kültürel, hem sosyal hem de ekonomik olarak daha iyi entegre olmamız ve yasal altyapının kuvvetlendirilmesi gerekiyor. İki ülkenin tıp, eğitim, teknoloji ve spor alanlarında tecrübe ve bilgi paylaşımını derinleştirmesi gereklidir diye düşünüyorum” diyen Emin Önen, bu çalışmaların meyvelerinin şimdiden görülmeye başlandığını belirtti.
Birlik ve beraberliğimizi korumalıyız
Önen, öğrencilerle sohbetinde, “İki dönem Milletvekili olarak görev yaptım, şimdi de Sayın Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı olarak görev yapmaktayım. Öncelikle ve özellikle siz gençlerle birlikte olmaktan gurur duydum. Aranızda Diyarbakırlı, Adıyamanlı, Şanlıurfalı, Malatyalı genç kardeşlerimiz var. Suriye’den kaçıp ülkemize sığınan öğrencilerimiz var. Bu ülke hepimizin ve her karış toprağı çok kıymetli. Ülkemizin gelişmesini, kalkınmasını, dünyada söz sahibi olmasını istemeyenler bu coğrafyayı kendi menfaatleri doğrultusunda bölüp parçalamak istiyorlar. Siz gençler özellikle çok dikkatli olmalısınız ve oyunlara gelmemelisiniz. Nasıl ki; geçmişte atalarımız Türk-Kürt-Arap-Laz-Çerkez, Alevi-Sunni ayrımı yapmaksızın omuz omuza savaştılarsa, bugün bizlerde aynı birlik ve beraberliğimizi korumalı, bizlere ve ülkemize zarar vermek isteyenlere hep birlikte karşı durmalıyız” diyerek gençlere üniversite hayatlarında da başarılı olmaları temennisinde bulundu ve çok çalışmaları gerektiğini tekrarladı.
Öncelikli hedefimiz yüksek öğretim öğrencilerinin barınma sorununu çözmek
İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Av. Cüneyd Altıparmak da, “İlim Yayma Cemiyetimizin şehrimize katkı sunduğu kısa sürede görüldü. Şubemizin kurulduğu yaklaşık 1 yıl sürede öğrencilerimize İngilizce, Arapça, Osmanlıca, Kur’an-ı Kerim, Fotoğrafçılık gibi kurslar açtık. Bugün de olduğu gibi her Cumartesi cemiyetimizde kahvaltıda buluşuyoruz. Edebiyat Sohbetleri, Hasbihal Programları, mesleğinde tanınmış kişilerle Kariyer Günleri ve Uzman kişilerle sohbetler düzenliyoruz. Toplumun kodlarındaki kültürel ve dini değerlere kıymet veren ve bu değerlerin terakki etmesi için çabalayan insanların bir araya geldiği bu Cemiyetin Urfa’da da aynı misyon ve vizyona sahip herkese kapısı açık olacaktır. Öncelikli hedefimiz yüksek öğretim öğrencilerinin barınma sorununu çözmek, onların gelişimi için imkânlar kılmak ve kentin kültürel hayatına katkı sunmaktır. Kuruluş evresinde bizimle birilikte hareket eden kurucu üyelere ve bizlere destek sunan kamu birimleri ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ederiz. Bugün de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı değerli hemşerimiz ve genç ağabeyimiz Abdülkadir Emin Önen Beyle sohbet ettik. Kendilerine cemiyetimiz ve üniversiteli gençlerimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Abdülkadir Emin Önen’in,İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa Şubesinde Üniversiteli gençlerle 2 saat kadar süren ve karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen kahvaltı ve sohbetinde, Şube Başkanı Av. Cüneyt Altıparmak, Fatih Kayral ve Abuzer Çiftçi hazır bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.