banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa ABD Haliliye Emir Preldzic 4

SKM Başkanı Av. Bekir Kan’dan Regaib Kandili mesajı

Regaib gecesi yapılan dua kabul olur

Regaib Kandilinin, İslam dininde mübarek kabul edilen gecelerden biri olduğunu belirten AK Parti Şanlıurfa İl SKM Başkanı Av. Bekin Kan, “Bilindiği gibi, 3 ayların müjdecisi olan ve Receb ayının ilk Cuma gecesi Regaib Kandilidir. Yani 07 Mart 2019 Perşembe gününü 08 Mart Cuma gününe bağlayan gecedir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Resulullah efendimiz, bu gece çok ibadet, çok dua ederdi. Bizlerde, birliğimize, dirliğimize, cennet vatanımız Türkiye’de huzur içinde nice uzun yıllar yaşamamız, iç ve dış düşmanlarımızı sevindirmeyelim. İslam âleminin refahı için çalışabilmemiz düşüncesiyle bol bol dua edelim. Tek kişinin çalışma ve kazanma gücü maddi hayatta olduğu gibi manevi hayatta da sınırlıdır diyorsak, bunun çaresi vardır. Aynı gayeyi paylaşan ve dünyada aynı maksatla yaşayan mü’min kardeşlerimizle birlikte teşkil ettiğimiz manevi şirket; bize hesabından âciz kalacağımız sonsuz bir manevi serveti kazandırabilir. Allahü Teâlâ bu gecede müminlere ihsanlar, ikramlar yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Regaib gecesi yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Bu gece yapılan dua red olmaz ve namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere kat kat sevab verilir. Allahu Teâlâ o geceye hürmet edenleri affeyler” dedi.

Ülkemizin birliğine, dirliğine dua edelim

AK Parti Şanlıurfa İl SKM Başkanı Av. Bekin Kan “Bu mübarek geceyi ganimet bilmeli, tevbe istiğfar etmeli, kaza namazı kılmalı, Kur’an-ı Kerim okumalıyız. Ülkemizin birliğine, dirliğine, huzur ve güvenine vesile olması düşüncesiyle bol bol dua edelim” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.