banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Vali Viranşehir Suruç Şanlıurfaspor

Seçim Anketi Açıklandı! Şanlıurfa'da da yapıldı

yerel seçim anket sonuçları 2019 İl il parti oy oranları hangi ilde hangi parti önde?
ORC yerel seçim anket sonuçlarını yayınladı. 12-26 Temmuz tarihleri arasında büyükşehirlerde yapılan anketlerde, 26 bin 800 kişi ile görüşüldü. Anketin diğer bölümlerinde ise vatandaşa mevcut belediye yönetiminden memnun olup olmadıkları soruldu. İşte Sakarya, Ordu, Konya, Eskişehir, Antalya, Gaziantep, Kocaeli, Malatya, Aydın, Manisa, Trabzon, Samsun, Kahramanmaraş, Kayseri, Erzurum, Denizli, İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Hatay, Şanlıurfa, Mardin, Van, Adana, Mersin, Muğla, Tekirdağ'da seçmenlerin yerel seçim tercihleri ve partilerin büyükşehirlerdeki son oy oranları... Aynı zamanda Avrasya Araştırma Merkezi'de İstanbul için seçim anketi sonuçlarını açıkladı. İşte son durum
 

Yerel seçimlere az bir süre kala anket firmaları da yerel seçim sonuçlarıyla ilgili görüşlerini açıklıyor. ORC firması tarafından yapılan anket sonuçlarında AK PARTİ oy oranı %32,4 çıktı. Bir diğer araştırma şirketi olan Avrasya ise AK Parti'den Binali Yıldırım'ın CHP'den ise Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul'da Binali Yıldırım'ın kazanacağını belirtti.  Türkiye siyasi tarihinde genel seçimlerin olduğu kadar yerel seçimlerinde önemi büyüktür. Özellikle "İstanbul'u yöneten Türkiye'yi yönetir" sözüyle ifade edilen bu anlayış Türkiye'nin 81 ilinde hakimdir. Genel idarenin tabanda hissedilmesi için aracı rol üstlenen ve yerelin geleneklerini yönetime taşıyan yerel yönetimler bu nedenle oldukça merkezi bir rol üstlenir.

İSTANBUL'DA BİNALİ YILDIRIM KAZANIYOR

Avrasya Araştırma, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin son anketi açıkladı. Yaklaşan yerel seçim öncesi Avrasya Araştırma, yaptığı son anketin sonuçlarını paylaştı. AK Parti'den Binali Yıldırım'ın CHP'den ise Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul'da Yıldırım, ipi göğüslüyor.

HDP'nin desteğine rağmen İmamoğlu...

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP, İstanbul'da aday çıkarmayarak CHP'nin adayı İmamoğlu'nu üstü örtülü destekleyecek.

Binali Yıldırım ipi göğüslüyor

Avrasya Araştırma'nın açıkladığı yerel seçim anketine göre; İstanbul'da AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım,  Ekrem İmamoğlu'nu mağlup ediyor.

Kararsız vatandaşların yüzde 14 olduğu megakentte oyların yüzde 44'ünü Yıldırım, 42'sini ise İmamoğlu alıyor.

ORC yerel seçimler 2019 anket sonuçları! Hangi ili kim kazanır?

ORC yerel seçim anket sonuçlarını yayınladı. 12-26 Temmuz tarihleri arasında büyükşehirlerde yapılan anketlerde, 26 bin 800 kişi ile görüşüldü. Anketin diğer bölümlerinde ise vatandaşa mevcut belediye yönetiminden memnun olup olmadıkları soruldu. İşte Sakarya, Ordu, Konya, Eskişehir, Antalya, Gaziantep, Kocaeli, Malatya, Aydın, Manisa, Trabzon, Samsun, Kahramanmaraş, Kayseri, Erzurum, Denizli, İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Hatay, Şanlıurfa, Mardin, Van, Adana, Mersin, Muğla, Tekirdağ'da seçmenlerin yerel seçim tercihleri ve partilerin büyükşehirlerdeki son oy oranları...

MHP'NİN YÜKSELİŞİ

Anket sonuçlarında MHP'nin oylarındaki yükseliş dikkat çekti.

Türkiye geneli için yapılan ankette şu sonuçlar çıktı;

AK PARTİ %32,4

CHP %23,9

MHP %15,7

HDP %5,1

İP %2,4

DIĞER %0,9

ADAYA BAĞLI/KARARSIZ %19,6

Optimar'dan yerel seçim anket sonuçları açıklaması

 Optimar Araştırma, seçmenin siyasi tercihini ortaya koymayı amaçlayan ve 28 Aralık- 3 Ocak tarihleri arasında 26 ilde 252 kişi ile gerçekleştirdikleri araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Araştırmaya göre "321 Mart seçimlerinde hangi partiye oy vereceksiniz?" sorusuna, katılımcıların yüzde 32.5'i AK Parti, yüzde 20.4 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yüzde 5.5 İYİ Parti, yüzde 5.4 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), yine yüzde 5.4 Halkların Demokratik Partisi (HDP), yüzde 1 ise Saadet Partisi (SP) ve yüzde 1.2'i de "diğer partiler" yanıtını verdi.

YEREL SEÇİMLER KAÇ YILDA BİR YAPILIR? NE ZAMAN YAPILIR

Türkiye siyasi tarihinde genel seçimlerin olduğu kadar yerel seçimlerinde önemi büyüktür. Özellikle "İstanbul'u yöneten Türkiye'yi yönetir" sözüyle ifade edilen bu anlayış Türkiye'nin 81 ilinde hakimdir. Genel idarenin tabanda hissedilmesi için aracı rol üstlenen ve yerelin geleneklerini yönetime taşıyan yerel yönetimler bu nedenle oldukça merkezi bir rol üstlenir.

Türkiye'de yerel seçimler 5 (beş) yılda bir yapılmaktadır. Türkiye siyasi tarihinde gerçekleştirilen son yerel seçim 2014 yılında yapılmıştır. Kolay bir matematik yaparsak bir sonraki yerel seçimlerin 2019 yılında yapılacağını söyleyebiliriz. 2019 yerel seçimlerinde oy kullanma noktalarında sandık kurulacak. Yüksek Seçim Kurulunun koordinasyonunda vatandaş sandığa gidecek. Böylece vatandaşın isteği sandığa yansıyacak ve yerel yöneticiler iş başına gelecek. 24 Haziran 2018 seçimlerinin de geride kaldığı andan itibaren 2019 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimler kritik önem taşımaya başladı. Ve siyasiler, siyasi partiler şimdiden yerel seçim hazırlıklarına başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih 5 yıl önce

Ulusal kanalların ve gazatelerln zaten tarafsız olmadığı ortada Bari siz yapmayın.Şanlıurfa'da HDP %40 civarında oyu var. HDP'den bahsederken aynı pkk 'nın siyasi uzantısı tabirini kullanmanız hiç doğru bir hitap değil Eminim ki yüzlerce eşiniz dostunuz HDP ' YE oy veriyordur. O kişileri bu şekilde aşalamak incitmek ve kararlarına saygısızlık yapmak size birşey kazandırmadığı gibi okuyucu kitlenizi kaybederseniz..

Misafir Avatar
Zekei 5 yıl önce @Fatih

Fatih Bey siz HDP yi tanımıyorsunuz. Kandil'den icazet alamayan aday olamıyor. PKK ve HDP arasında hiç bir fark yoktur. Kendinizi Kandırmayın.

Beğenmedim! (4)
Avatar
pirsus 5 yıl önce

Allah cc izniyle hirsizlara urfada oy cikmicak saadet geliyo

Avatar
Kürt 5 yıl önce

HDP ye pkknın uzantısı demek terbiyesizliktir.

Avatar
Fatih YILDIZ 5 yıl önce

Ulusal kanalların ve gazatelerln zaten tarafsız olmadığı ortada Bari siz yapmayın.Şanlıurfa'da HDP %40 civarında oyu var. HDP'den bahsederken aynı pkk 'nın siyasi uzantısı tabirini kullanmanız hiç doğru bir hitap değil Eminim ki yüzlerce eşiniz dostunuz HDP ' YE oy veriyordur...

Avatar
Korays 5 yıl önce

Salak adam pkk hdp nin siyasi uzanımımı oluyor sandıklarda gömüleceksiniz

Avatar
ŞERAFETTİN SEÇER 5 yıl önce

Ammada sallamışsınız.. birde araştırma yapmış gibi. Ayrıca HDP pkk uzantısı ise hükümet te mecliste akp lı niye derdest etmiyorsunuz... sallamaya devam edin.

Avatar
Ahmet ozaslan 5 yıl önce

Ak parti %60 hatirlatirim sanliurfa peygamberler şehri pek ya oy yok

Avatar
Ahmet ozaslan 5 yıl önce

Ak parti %60 hatirlatirim sanliurfa peygamberlerllll