banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Şanlıurfa'yı karıştıran AK Parti aday listesi

AK Parti'de Ankara, Kocaeli, Bursa, Konya,Malatya, Kahramanmaraş, Kayseri, Manisa, Gazintep, Denizli, Eskişehir, Erzurum ve Diyarbakır'a bağlı ilçe belediye başkan adayları açıklandıktan sonra gözler Sakarya, Mardin, Van,Şanlıurfa, Trabzon ve Mersin gibi kritik büyükşehirlerin ilçe adaylarının duyurulacağı açıklamalara çevrildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN SON ŞEKLİ VERECEK

Bu gece Brüksel'den dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim İşleri ÜstKurulu ile birlikte öncelikle açıklanmayan büyükşehir ilçe belediye başkan adaylarının belirleneceği çalışmaları yürütecek ve listelere son şeklini verecek.

1 AYDIR ŞANLIURFA'DA DOLAŞAN LİSTE ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Hal böyleyken, bazı haber sitelerinde dolaşan aday listeleri AK Partilileri ve aday adaylarınıetkilemişe benziyor. Şanlıurfa'da yaklaşık olarak 1 aydır dolaşan, sözde, kesinleşen aday listesi yeni büyükşehir olan Şanlıurfa'yı karıştırdı.

İşte günlerdir kulislerde dönen o liste:

Ceylanpınar - Murat Çoşkunkan

Bozova - Hasan Arusoğlu

Hilvan - Aslan Ali Bıyık

Harran - Mehmet Özyavuz

Birecik - M.Faruk Pınarbaşı

Karaköprü - Mustafa Yavuz

Viranşehir - Mehmet Ekinci

Akçakale - Ahmet Akay

Eyyübiye - Hasan Çeçe

Siverek - Resul Yılmaz

Haliliye - Mustafa Zahit

Halfeti - Nihat Özdal

Suruç - Necdet Kılıç

OSMAN BAYDEMİR'İN ADAYLIĞI AK PARTİ LİSTESİNİ ETKİLEYECEK Mİ?

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) son bir hamle yaparak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i Şanlıurfa'dan aday göstermesinden sonra bu şehirçok daha önemli bir hale geldi. İşte tam da bu sebepten dolayı, Başbakan Erdoğan ve AKParti kurmaylarının listeyi yeniden gözden geçirilerek üzerinden konuşulacağı ve ona göre aday isimlerinin belirleneceği iddia edildi.

ŞANLIURFA YENİ ADAYLARINI BEKLİYOR

Şanlıurfa'da hemen hemen herkesin bildiği bu listenin değişip değişmeyeceğini 23 OcakPerşembe günü hep birlikte göreceğiz. Başbakan Erdoğan'dan ‘halkta karşılığı olan aday' kriterini göz önünde bulundurarak isimlerin belirlenmesini bekleyen Şanlıurfalılar, çokkısa bir süre sonra yeni adaylarıyla da tanışmış olacak.

Ömer Süt / Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.