banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Nihat Çiftçi Suruç

Şanlıurfalı çiftçilerin primine CHP'li Demir el attı
CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Şanlıurfa’daki çiftçilerin destekleme primlerinin ödenmedeki sıkıntıları için, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi Eker’in cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.



İşte Prof. Dr. Nurettin Demir’in, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi Eker’in cevaplaması isteği ile TBMM’ye sunduğu soru önergesi; “Şanlıurfa İlinde 2011 yılına kadar ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) esas alınarak çiftçilere destekleme ödemesi yapılırken, 2011 yılında uydu aracılığı ile yapılan kadastro çalışmaları nedeniyle mülkiyet yapısının değiştiği gerekçe gösterilerek, 90 bine yakın çiftçinin destekleme ödemelerinin yapılmadığı ve çiftçilerin mağdur edildiği, Bakanlığınız İl ve İlçe yönetimlerinin ise çiftçilerimizin bu konudaki sorunlarına çözüm üretemediği bilgisi edinilmiştir.



Bu bağlamda;

Çiftçilerin söz konusu mağduriyetleri konusunda Bakanlığınıza herhangi bir bilgi ulaşmış mıdır? Bilgi ulaşmış ise, çiftçilerin mağduriyetlerini gidermek üzere bir işlem başlatılmış mıdır?

Çiftçilerin mağduriyetleri konusunda Bakanlığınıza bir bilgi ulaşmamış ise, çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için Bakanlığınızca konunun yerinde incelettirilmesi düşünülmekte midir?” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.