banner2
Öne Çıkanlar haber Siverek ak parti Viranşehir Sanlıurfa Haberleri

Prof. Mermut, Şanlıurfa’nın tarımını ve stratejik önemi anlatacak
Tarım ve Tarımsal Ekonomi alanında dünyanın sayılı bilim adamları arasında yer alan Prof. Dr. Ahmet Ruhi Mermut, Şanlıurfa AK Parti İl Binasında, (4 Şubat 2012) Cumartesi günü Saat:14.00’te, “Şanlıurfa Tarımının potansiyeli ve Stratejik önemi” adlı konferans verecek.



PROF. DR. AHMET RUHİ MERMUT KİMDİR?

Bitlis’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bitlis’te tamamladıktan sonra 1961 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne girdi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde; 1964 yılında Asistan, 1968 yılında Doktor, 1974 yılında Doçent ve 1979 yılında Profesör oldu. 1968-1971 yılları arasında Hollanda’nın Wageningen Üniversitesi'nde araştırma amaçlı misafir Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 1982 yılından itibaren Kanada Saskatchewan Üniversitesi'nde Öğretim Üyesi olarak 22 yıl çalıştı. Şubat 2004 yılından itibaren, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı.

Tarım ve Tarımsal Ekonomi alanında dünyanın sayılı bilim adamları arasında yer aldı. Kanada'da bulunduğu sürede siyasal otoritenin gelişmekte olan ülkelere yaptığı yardımlar çerçevesinde engin deneyimler elde etti. çalışma ve başarılarının karşılığında uluslar arası bilim çevrelerince, Toprak Bilimi Nobel Ödülü olarak kabul edilen Uluslararası Toprak Bilimi Ödülü'ne layık görüldü.



• 2002-2010 yılları arasında, Dünya Toprak Bilimleri Kurumu Konsey Üyesi,

• 2002-2010 yılları arasında, Dünya Toprak Bilimleri Kurumu I. Bölüm Başkanı,

• 2004-2007 yılları arasında, Güney Kore Toprak Bilimleri Cemiyetine Onur Üyesi,

• 2002-2004 yılları arasında, Kanada Toprak Bilimleri Cemiyeti Başkanı,

• 1999-2000 yılları arasında, BM Dünya Gıda Tarım Teşkilatı Üyesi oldu,

• 2005 yılında, ABD Toprak Bilimleri Cemiyeti Uluslararası Toprak Bilimi Ödülü,

• 2005 yılında, TÜBİTAK Bilim Ödülü,

• 2005 yılında, ABD Agronomi Ödülü,

• 2004 yılında, ABD Toprak Bilimleri Cemiyeti Fellow Ödülü,

• 1999 yılında, Kanada Toprak Bilimleri Cemiyeti Fellow Ödülünü kazandı,



20 kitap ve uluslararası dergilerde 150 bilimsel çalışması yayımlanandı, 400 uluslar arası bilimsel toplantı, seminer, kongre, konferans, konsey, çalıştay ve panele katıldı.

MÜSİAD’ın desteğiyle 5 yıllık bir çalışma sonucunda, “Türkiye'nin Tarımsal Gücü ve Geleceği” adlı Raporu Aralık 2010 da yayımlandı.

Başta; Orta Asya, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Afrika, Güney Amerika ve Güney Asya olmak üzere, 100 ülkede; ders, seminer, konferans verdi, araştırmalar yaptı, çoğu gelişmekte olan ülkelerden olmak üzere çok sayıda bilim adamı yetiştirdi.

Bildiği yabancı diller;

İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Flemenkçe, Portekizce, İspanyolca, Farsça’dır.



Bilindiği gibi daha öncede, Şanlıurfa AK Parti il binasında Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, değişen dünya dengelerinde “Ortadoğu ve Suriye” adlı konferans, Doç Dr. Murat Çemrek "Arap Baharı Tunus Seçimleri ve Ortadoğu'da Demokratikleşme" isimli bir konferans, AK Parti MKYK üyesi ve Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim görevlisi Doç. Dr. Mazhar Bağlı, "Yeni Anayasa ve Anadolu'nun Beklentileri" ve Şanlıurfa BARO Başkanı Av. İrfan Güven "Urfa'da Hukuksal Sorunlar ve Hak Arama Bilinci" adlı konferanslar vermişlerdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.