banner2
Öne Çıkanlar Nihat Çiftçi Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor Sanlıurfa Haberleri Urfa

Polat: HÜDA PAR diyelim, medeniyet şehrini tekrar inşa edelim


Her hafta Cuma 11.11 Platformunda Şanlıurfa'nın bir sorunlarını ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini gündemine taşıyan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, merkez ve kırsal ilçelerin yaşadığı sorunlar dile getirilerek önümüzdeki seçimlerde halktan destek istedi.

31 Mart Mahalli Seçimlerinde HÜDA PAR’a destek verme çağrısı yapan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, merkez ve kırsal ilçelerin yaşadığı sorunlara atıfta bulunarak “Gelin bu sefer HÜDA PAR diyelim, medeniyet şehrini tekrar inşa edelim” dedi.

Şanlıurfa’nın yüzyıllardır tüm farklılıkları barış içinde yaşatan kadim bir medeniyet şehri olduğunu hatırlatan Polat, “Medeniyetler şehri Şanlıurfa… Tarih boyunca kadim bir kültüre sahip olan Urfa’mız tüm etnik kimlikleri bağrında saklamış, bu kültür ve medeniyet dünyanın birçok ülkesine rol model olarak gösterilmiştir. Türk, Kürt, Arap ve Zazası ile bir ve beraber yaşamış, bir problem olmadan ortak paydada ortak bir şehirde yaşam sürdürmüşlerdir. Bu kadim kültür ve medeniyet 100 yıllarca insanlığa örneklik teşkil etti. Ta ki günümüzde adalet ve hizmet ile ilgili noksanlıklar başlayıncaya kadar. Ne vakit ki hizmet ve adalet noktasında eksiklikler başladı, ipin ucu kaçtı. Kapital düşünce tarzı devreye girdi, işler bozuldu. Yönetimdekiler nefsini ön planda tuttu, adalet bozuldu… Adaletin olmadığı yerde hizmet verilemez, beklenemez” ifadelerini kullandı.

Bırakın yaptıklarınızı bu millet konuşsun

Yerel yönetimin hizmet demek olduğunu, hizmetin ise minnetle yapılmaması gerektiğini belirten Polat, bilboardlara yapılan hizmeti ve fotoğraflarını koyan belediye başkanlarını eleştirdi.

Polat, “Zaten siz oraya hizmet yapmak için gönderilmişsiniz. Şehrin hizmetlerini adalet ile yapmak mecburiyetindesiniz. Sürekli boy boy devasa posterlerinizi bu milletin gözünün önüne koymayın. "Bak ben şunu yaptım, bunu yaptım, çok şey yaptım". Demenin bir manası yok. Bırakın yaptıklarınızı bu millet konuşsun. Ama maalesef şu an bu millet sizin astıklarınızı değil, yapabildiklerinizi değil. Yapmadıklarınızı, yapamadıklarınızı ve yapamayacaklarınızı konuşuyor. Güzel Urfa'mıza görüntü kirliliği ile donattığınız geçici süsler eğer sizin cebinizden çıkıyorsa israftır, haramdır. Yok, eğer belediyenin imkânları yani bu halkın cebinden çıkıyor ise bu zülümdür ve her halükârda hesabı zordur” şeklinde konuştu.

Birecik'in kelaynakları bile adaletsizlikten, hizmetsizlikten şikâyetçi

Şanlıurfa’nın merkez ve kırsal ilçelerinin isimlerini vererek yaşadığı sorunlara atıfta bulunan Polat, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Siverek'e bir bakın; ülkemizdeki birçok ilden büyük olmasına rağmen bir ilçe kadar bile hizmet almıyor, alamıyor. Karacadağ bile hizmetsizlikten dolayı patlayacak seviyeye gelmiş. Hilvan, hemen yanı başında koskoca Fırat geçiyor ama susuzluktan kıvranıyor. İçme suyuna hasret… Bu millete taşıma suyuyla değirmen hizmeti verilemez. Bozova, yetik kalmış birçok hizmete. Halfeti, saklı cennet diyorlar ama Karagül'ün bahtı kara olmuş ilçemizin. Birecik'in kelaynakları bile adaletsizlikten, hizmetsizlikten şikâyetçi. Suruç, yıllardır ölüm yolu, toz bulutu ve çamur deryası… Akçakale yüreğinin kapısını açtı, Ensar oldu kardeşlerine ama bir EMR cihazına muhtaç. Harran, tarih boyunca medeniyetin sembolü idi. Hak ettiği değeri alamıyor maalesef. Virane olmuş Viranşehir hizmetsizlikten. Ceylanpınar'ın ne ceylanı kaldı ne de doya doya içilecek bir pınarı kaldı adaletsizlikten. Karaköprü'nün de bahtı kara oldu. Koskoca bir dağın içine bir şehir inşa etsen şimdiki kara köprüden daha düzenli olur herhalde… Göz var, nizam var. Caddeler araba parkından dolayı geçilemiyor. Eyyübiye halkı sabır taşına dönmüş. Hizmetsizlikten, kötü kokudan, çöplerden, köstebek yuvasına dönen sokaklardan… Sabır deryası olmuş, sabır taşı çatlayacak hizmetsizlikten. Haliliye'de bir yağmur yağmaya dursun; her yeri sel alıyor. Çarpık düşüncelerle çarpık kentleşme.”

Gelin bu sefer HÜDA PAR diyelim, medeniyet şehrini tekrar inşa edelim

Parti olarak her hafta Cuma 11.11 Platformunda Şanlıurfa halkının yaşadığı sorun ve sıkıntıların çözümü için mücadele ettiklerini hatırlatan Polat, “HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar bu kadim medeniyetin Urfa'mızın hak ettiği değere kavuşması için mücadele ediyoruz. Bu manada Cuma 11.11 Platformu'nun muhalefeti, hizmet anlayışı, üslubu, sorunların tespiti ve çözüm önerileri siz değerli halkımızın malumudur. Siz kıymetli halkımıza çağrımız; "Gelin hep beraber bu kadim medeniyet şehrinin hak ettiği değere tekrar kavuşması ve gerçek adalet ile yönetilmesi için beraber çalışalım, mücadele edelim… Bu kadim şehrin kültürü, mimarı, inşası ve sorunların çözümü BİZİMLE OLUR. Biz biriz, beraberiz. Gelin bu sefer HÜDA PAR diyelim, medeniyet şehrini tekrar inşa edelim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.