banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Vali Viranşehir Suruç Şanlıurfaspor

Urfa'da jandarma, PKK'ya gönderilen silahları yakaladı


Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK'nin Suriye'deki uzantısı PYD tarafından gönderilen silah ve mühimmatın, Mardin'in Nusaybin ve Derik ilçelerindeki örgüt mensuplarına ulaştırılacağı istihbaratı üzerine harekete geçti.

Bölgede araştırma yapan ekipler, Damlasu Mahallesi (köyü) kırsalındaki saman yığınının altına gizlenen çuvallarda "Zagros" marka keskin nişancı tüfeği ve dürbünü, 50 roketatar başlığı, 67 el bombası ve 66 mekanik fünye, 20 kilogram el yapımı patlayıcı, 700 ateşleyici fünyesi, 6 roketatar mekanizması ile 45 adet bomba atar buldu.

Jandarma ekipleri, silah  ve mühimmatı temin ettiği iddiasıyla R.K. adlı kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

Bu arada, seri numarası silinen keskin nişancı nişancı tüfeğinin üzerine "Kürdistan", çuvallara da "Nusaybin" ve "Derik" yazıldığı belirtildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.