banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Organize İşler! Mahkeme kararını fırsata çevirdiler! 


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine "ahmak" dediği gerekçesiyle açılan davada hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün mahkumiyet kararı çıktı. Bağımsız yargı tarafından verilen karar henüz nihayete ermiş değil. Cezanın resmiyet kazanması için daha İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay aşamaları var. Ancak Yargıtay'ın kararı onaması sonrasında İmamoğlu'na seçim yasağı gelebilecek.

Buna rağmen, hakaret davasından mahkumiyete çarptırılması üzerinden algı operasyonuna girişen çevreler, kararı İmamoğlu'nun 'mağduriyet şovu'na dönüştürme çabasında. Kararın öncesi ve sonrasında CHP'li İmamoğlu'nun yaptığı hamleler ise dikkat çekiyor.

'ARALIK' VURGUSU: İBRE BANA DÖNECEK!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mahkemenin gerçekleşeceği süreçle ilgili çarpıcı bir değerlendirme yaptığı CHP kulislerinden paylaşıldı. CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Tv100'deki "İmamoğlu yakın çevresine 15 gün önce ne dedi?" başlıklı dikkat çeken yazısında İmamoğlu’nun “Merak etmeyin, Aralık’ta cumhurbaşkanlığı adaylığının ibresi tamamen bana dönecek.” dediğini ifade etti.

ORGANİZE İŞLER
Muhalefete yakınlığıyla bilinen gazeteci Enver Aysever de İmamoğlu ve ekibinin yakın dönemde Whatsapp'da grup kurarak organize olduklarını gündeme taşıdı.

Kılıçdaroğlu’na yakın gazeteci Aysever, “Bana gelen kesin bilgi. İmamoğlu'nun ekipleri, 1 ay önce bir organizasyon yapıyorlar. Bir Whatsapp grubu kuruyorlar. Bu grup bir anda hareketleniyor. Birbirlerine Ekrem İmamoğlu'nun neler yapacağına dair bilgiler hızla gönderiliyor. Bu grubun içerisinde 500 kişi var. Grubun adı 'Her şey çok güzel oldu.' Grubun içerisinde Erdem Gül'den Alper Taş'a Çetin Çapan'a kadar bütün belediye başkanları var. Örgütlü bir şekilde burada herkes bulunuyor. Ve burada belediye başkanlarına, delegelere, bu süreçte etkisi olan herkese propaganda yapılıyor. Ama en önemli hangi gün yapılıyor? Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı'nın önüne yürürken... Canan Kaftancıoğlu da bu grubun içerisinde var. Ama Kaftancıoğlu bu grubun içerisindeki hiçbir mesajı okumuyor." diye konuştu.

HAKİM TANIDIK!
Ekrem İmamoğlu'nun mahkumiyet kararını veren mahkeme hakimiyle ilgili CHP'den çarpıcı bir değerlendirme geldi. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İmamoğlu'nun yargılandığı davada kararı veren hakimi yakından tanıdığını söyledi. Gazeteci Cüneyt Özdemir'in gerçekleştirdiği yayına konuk olan CHP'li Başarır, "hakimin davalarda adil ve tarafsız kararlar verdiğini" belirtti.

Sözleri tartışma konusu olan Başarır, “Belki 3 ay önce bir ceza beklemiyordum dosyayı biliyordum ama gerçekten hakim büyük bir baskı altında. Kendisi yıllardır tanıdığım, duruşmalarına girdiğim ve milletvekilliğinden önce takip ettiğim, bildiğim bir hakim. Normalde adil ve tarafsız karar verebilir ama tabi ki geçmişten gelen bir soruşturması var, inanılmaz bir baskı var." açıklamasında bulundu. Başarır, sözlerinin devamında ise hakimin ceza kararı da verebileceğini, o kararın Türkiye için yanlış olacağını söyleyerek, "Çok umudum yok ama umarım yapmaz" dedi.

KARARI BİLİYOR MUYDU?
CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mahkeme kararını henüz açıklamadan çok konuşulacak bir hamleye imza attı. İmamoğlu, destekçilerini öğle saatlerinde İBB binasının bulunduğu Fatih Saraçhane'ye davet etti. İmamoğlu, duruşmaya ise katılmadı.

İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

APAR TOPAR İSTANBUL’A!
İmamoğlu'nun yargılandığı davanın karar duruşması öncesinde bir kritik gelişme daha yaşandı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, mahkemenin akşam saatlerinde verdiği mahkumiyet kararını öncesinden biliyormuş gibi apar topar Ankara'dan İstanbul'a hareket etti.

Akşener Twitter'dan yaptığı fotoğraflı paylaşımda "Ankara’dan yola çıktım, Saraçhane’de görüşürüz" dedi.

Mahkumiyet kararının hemen ardından İBB binasında Akşener ile İmamoğlu, güle oynaya kucaklaştı.

SANKİ MİTİNG KONUŞMASI
Adım adım gerçekleşen tuhaf silsile, Saraçhane'deki belediye başkanlığı binası önünde daha öncesindne toplanmış olan kalabalığa İmamoğlu ile Akşener'in birlikte seslenmesiyle devam etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yokluğunda İmamoğlu ile Akşener, adeta miting yaptı.

Saraçhane'deki konuşmasında İmamoğlu, “İstanbul’da başardık Türkiye’de de başaracağız. 2023'te her şey çok güzel olacak.” sözlerini sarf etti. İmamoğlu, bu sözlerle "mini miting"de adaylık şovu yaptı.
KAYNAK: HABER7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.