Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_3rio3j0lisrqctqn0lgcac70s6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Navtex İlan Edilmişti, Oruç Reis göreve devam edecek! haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Navtex İlan Edilmişti, Oruç Reis göreve devam edecek!

Oruç Reis göreve devam edecek!
MTA Oruç Reis sismik araştırma gemisi, Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasında tırmanan gerilimden etkilenmeksizin faaliyetlerini sürdürüyor. Şu ana kadar 2 bin kilometreden fazla alanı tarayan Oruç Reis 25 Eylül’e kadar göreve devam edecek.

Çalışmaların ikinci ve üçüncü fazında ise rota kuzeye çevrilerek Meis ve Rodos karasuları bitimine kadar toplamda 15 bin kilometrekarelik alan taranacak. Türkiye’nin Oruç Reis için yeni bir Navtex (deniz duyurusu) yayınlayarak faaliyet süresinin (ilk etapta) 12 Eylül’e uzatıldığını bildirmesi üzerine Atina yönetimi de bir karşı Navtex yayınladı. Ankara’nın buna cevabı ise yeni bir deniz duyurusu yapmak oldu. Aylardır devam eden Navtex geriliminin bir müddet daha sürmesi bekleniyor.

Yenişafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.