banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Viranşehir Vali Suruç Şanlıurfaspor

Hilvan Şantiyeye Gibi‏

 

2012 yılı içerisinde başlayan içme suyu şebeke yenileme çalışmaları aralıksız devam ederken, kanalizasyon ve yağmur drenaj çalışmaları da aynı şekilde sürdürülüyor. Çalışmaların yapıldığı Yeni Mahalle büyük bir şantiye alanını andırıyor.

Alt yapı çalışmaları biten bölgelerde ise kilitli taş döşeniyor. Çalışmaları her gün yerinde inceleyen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan’ı büyük bir şantiyeye benzeterek “ İlçe genelinde kazı çalışmaları var. Bir yandan 110 kilometrelik İçme suyu şebekesi yenileme çalışmaları devam ederken öte yandan 86 kilometrelik kanalizasyon ve 17 kilometrelik yağmur drenajı çalışmalarını sürdürüyoruz. Altyapısı bitten Yeni Mahalle 75. Yıl Caddesinin tamamı kazılıyor. Zemin tesviye çalışmaları var. Akabinde kilitli taş döşenecek” dedi.

Yapılan çalışmalar nedeniyle vatandaşın çamurla mücadele ettiğini ifade eden Bayık “ Çalışmalar nedeniyle bütün sokaklar kazıldı. Mevsim şartlarına göre ister istemez kazı alanları çamurlu hale geliyor. Bunun farkındayız, fakat vatandaşın daha fazla mağdur olmaması için de ayrıca gereken yerlerde silme yapıyor ve çok acil ihtiyaç olan yerlere de stabilize malzemeyle duruma müdahale ediyoruz. İnşallah sene sonuna kadar Hilvan’ın tamamı alt ve üst yapısıyla bitmiş duruma gelecektir. Hilvanlı hemşerilerim çok büyük sıkıntılar çekti. Bu sıkıntıların bitmesine çok az kaldı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.